Vágólapra másolva!
Az eddigi gyenge bajnoki szereplés okán - öt meccs, öt vereség - felmerült az edzőváltás lehetősége Diósgyőrben is, ám továbbra is Kiprich József vezeti az edzéseket a borsodi klubnál. A szakvezetés és a tulajdonos egyaránt úgy véli: a hét végi, Győr elleni mérkőzés létfontosságú.

"Természetesen hallottam én is az edzőcseréről szóló hírekről, ám egyelőre erről szó nincs. Legalábbis a tulajdonossal történt beszélgetés után abban maradtunk, továbbra is én vezetem a szakmai munkát. Azonban félreértés ne essék, nem ragaszkodom a posztomhoz, hiszen normális esetben öt egymás utáni vereség után az edzőnek mennie kell. Ugyanakkor az elmúlt időszakban Diósgyőrben minden volt, csak normális helyzet és nyugalom nem. Aki ismer engem, tudja, hogy nem a kispadba két kézzel kapaszkodó edző vagyok, viszont éppen a bajban nem futamodhatok meg, nem is tervezem" - mondta Kiprich.

A vezetőedző a Győr és a Békéscsaba elleni bajnokit nagyon fontosnak tartja a csapat életében: "A Győr ellen mindannyian nagyon készülünk, jómagam személyes okból is, hiszen igen furcsán távolítottak el a Rába-parti kispadról. Ennél fontosabb azonban a pont vagy pontok megszerzése. A döntetlen csak abban az esetben lenne jó számunkra, ha utána legyőznénk a Békéscsabát. Vagyis a két következő mérkőzésen minimum négy pontot kellene szereznünk. Továbbra is számítunk páratlanul lelkes közönségünkre, kevés olyan tábor van, amelyik öt vereség után is ilyen erővel tartana ki a csapat mellett, mint a diósgyőri."

A diósgyőri klubtulajdonos, Kuti István közleményt juttatott el a Borsod Online-nak, amelyben ugyancsak a Győr elleni mérkőzés fontosságát hangsúlyozza.

"Az elmúlt hetek sajnálatos eseményei után mára mindenki számára világossá vált, hogy a diósgyőri labdarúgást nem lehet elpusztítani semmilyen nemtelen eszközzel... A klub és a város vezetése megfeszített munkájának eredményeképpen újra az élvonalban játszik csapatunk. Győzelmet arattunk a diplomáciában, most már a csapaton a sor, hogy a pályán is bizonyítsa érdemességét. Diósgyőri játékosnak lenni óriási dicsőség. Remélem, hogy ezt átérzik az öltözőben is, és a soron következő, hazai mérkőzésünkön igazolják labdarúgóink, hogy érdemesek erre a megtiszteltetésre. A Győr elleni találkozó létfontosságú a klub számára... A háttér már rendben van. Az önkormányzat javarészt teljesítette ígéretét, a játékosok megkapták bérüket" - áll a közleményben.

Bánki József