Vágólapra másolva!
Nem tudhat maga mögött jó hetet az Újpest, hiszen a lilák hazai pályán vereséget szenvedtek a Stuttgarttól az UEFA-kupában, majd a bajnokságban a Soprontól is, ám a bekapott hét gól ellenére a kapus Vlaszák Gézára egyik találkozón sem lehetett panasz. A válogatott hálóőr úgy érzi, nem fizikailag, inkább fejben fáradt el a lila-fehér csapat.

- Lehet azt mondani, hogy a jól alkalmazott kontrajáték áldozatai lettek a Sopron elleni bajnokin?
- Igen. Ráadásul a soproniaktól tavaly is kikaptunk hazai pályán három-egyre, és most is szinte minden bejött a vendégeknek. Míg nekik szinte az összes lövésükből gól lett, addig mi hiába tüzeltünk, vagy a soproni védőket, vagy a reklámtáblákat találtuk el. Van ilyen a futballban, mindenesetre a bajnoki vereségünkben vastagon benne volt még a Stuttgart elleni kudarcélmény is.

- Gondolom, nem fizikai, inkább lelki értelemben.
- Magam is így gondoltam, hiszen három nap alatt fizikailag ki lehet pihenni egy nemzetközi mérkőzést, viszont olyan nagy várakozással tekintettünk a németek elleni fellépés elé, hogy a vereség a kelleténél is jobban elkeserítette a csapatot. Ráadásul szurkolóinknak köszönhetően a Stuttgart ellen szenzációs hangulatban léphettünk pályára, ezért is fájlaltuk nagyon a kudarcot, elvégre Újpesten régen volt telt házas mérkőzés. Amikor az UEFA-kupa meccsen kimentem melegíteni, már legalább ötezer ember kiabált a lelátón, amibe szinte beleborzongtam, olyan jó érzés volt, ezzel szemben a Sopron ellen már alig kétezren jöttek ki a meccsre. A vereséget persze nem fogjuk erre, ettől függetlenül tény, nem tudtuk teljesen túltenni magunkat a szerdai kupameccsen, amihez hozzájárult a soproniak jó helyzetkihasználása is.

- Békéscsabán mire számít? A jelenlegi Újpest ellen már nem ritka, hogy hazai pályán is visszaállnak az ellenfelek.
- Szerintünk sem kizárt, hogy így lesz, de mindenképpen nyernünk kell. A Sopron elleni három pontot ugyanis bekalkuláltuk, amit most Csabán kell visszaszereznünk. Bizakodásunkat erősítheti, hogy eddigi három idegenbeli fellépésünkből kettőt - a székesfehérvárit és az angyalföldit - megnyertünk.

Bánki József