Vágólapra másolva!
Csütörtök este 1-1-es döntetlent ért el a Ferencváros az angol Millwall csapatának otthonában az UEFA-kupa első fordulójában, így a két hét múlva esedékes visszavágót kedvező pozícióból várhatják a zöld-fehérek.

László Csaba, az FTC vezetőedzőjének szavaiból kiderül, hogy a játékkal nem annyira, az eredménnyel azonban elégedett volt. "Kevés ehhez hasonló, kemény, párharcokkal teli mérkőzést vívunk, ezért elsősorban lelkileg kell sokat fejlődni ahhoz, hogy a nemzetközi porondon sikeresek legyünk. Noha szerettünk volna nyerni Londonban is, nem lehetünk elégedetlenek, az egy-egy kifejezetten jó eredmény, amivel saját közönségünk előtt kiharcolhatjuk a továbbjutást."

Végezetül a ferencvárosi tréner az angol fővárosba a csapatot elkísérő 200 szurkolóról sem feledkezett meg: "A játékosok nevében köszönöm a buzdításukat, s azt, hogy pénzt és fáradságot nem kímélve ilyen messzire is elkísértek bennünket."

A magyar bajnok legjobbja, Gyepes Gábor szintén a szurkolókkal kezdte, majd rátért a mérkőzésre. "Hihetetlenül jó érzés volt, hogy a kegyetlen légkörben legalább kétszáz Fradi-drukker támogatását élvezhettük. Úgy érzem, biztató eredményt értünk el, kár, hogy nem tudtuk folyamatosan birtokolni a labdát, mert sok passzal még inkább zavarba lehetett volna hozni az angolokat. Szerencsére, amitől féltünk, nem következett be, azaz a Millwall játékosai keményen, de nem alattomosan, durván futballoztak. Most már a mi kezünkben van a továbbjutás."

Lipcsei Péter, a zöldek csapakapitánya ezt mondta: "Igazából az angolok vezetése után kezdtünk el játszani, addig inkább a védekezésre koncentráltunk. Nagyon örültem, amikor a szabadrúgásom után megláttam a labdát a hálóban, hiszen az idegenbeli gólok mindig duplán számítanak, ráadásul ezzel most már mi vagyunk a párharc esélyesei. Londonban jól küzdöttünk, de az Üllői úton még pontosabban kell játszanunk, no meg bízunk páratlanul lelkes szurkolótáborunk biztatásában is."

Ray Wilkins, a Millwall pályaedzője, az egykori angol válogatott középpályás a következőket nyilatkozta a lefújás után. "Gólokkal kellett volna nyernünk, erre fel még ellenfelünk egyenlített. A magyaroknál több rafinált, rutinos játékos található, akik tudták, miként kell a játékvezetővel bánni, ettől függetlenül élveztem a mérkőzést. Tudtuk, hogy a Ferencváros technikás csapat, ezért már a labdaátvételben meg akartuk őket zavarni, ami sikerült is, így összességében elégedett vagyok a mieink teljesítményével."

A Millwall vezető jelezték, hogy a két hét múlva sorra kerülő Üllői úti visszavágóra több ezer szurkolójuk igényelne jegyet, ám a ferencvárosiak összesen 1500 bilétát tudnak csak biztosítani az angol klub híveinek.

Bánki József

A Fradi ikszelt, az Újpest kikapott az UEFA-kupában/sport/magyarfoci/20040916elotudositas.html?pIdx=1