Vágólapra másolva!
A klub elmúlt tizenegy évének leggyengébb szezonkezdése miatt menesztették Jupp Heynckest, a német élvonalbeli Schalke 04 labdarúgócsapatának vezetőedzőjét. Az együttes első négy Bundesliga-mérkőzéséből hármat elveszített, így csak a 16. a tabellán. Heynckes 1963 óta a 279. tréner, akit leváltottak a német élvonalban. Utóda a hírek szerint Hans Meyer lehet.

Az utóbbi tizenegy esztendő legrosszabb szezonkezdetét produkálta a Jupp Heynckes vezette Schalke 04 labdarúgócsapata, amely négy forduló után három ponttal mindössze a 16. helyen szerénykedik a Bundesliga első osztályában.

A klub vezetése nem is várt sokáig a döntéssel, s szerdán menesztette a Real Madriddal 1998-ban Bajnokok Ligáját nyerő trénert. A csapatot a lett Metalurgs Liepajas elleni UEFA-kupa találkozón Eddy Achterberg másodedző és Oliver Reck kapustréner irányítja majd.

"Rudi Assauer menedzser ma reggel szólt, hogy az elnökségnek fenntartásai vannak a munkámmal kapcsolatban, így nem látja értelmét a folytatásnak" - mondta a tavaly érkezett Heynckes.

"A csalódást keltő rajt az eredménytelenség mellett rámutatott arra is, nincs meg a megfelelő kapcsolat az edző és a játékosok között" - nyilatkozta Rudi Assauer, a csapat menedzsere, aki "szabadságolta" Uwe Speidel erőnléti edzőt is.

A csapat csupán a Kaiserslauternt tudta legyőzni (2-1), míg kikapott a Brementől (0-1), a Rostocktól (0-2) és a Wolfsburgtól (0-3) is. Az eredménytelenség amiatt is meglepő, hogy talán a gelsenkircheni csapat erősített a legjobban nyáron, megszerezte többek között a gólkirály Aíltont, Bordont, Krstajicet és Lincolnt

Assauer elmondta, nem akarnak kapkodni az új tréner kiválasztásakor, német források úgy tudják, a szakember azt a Hans Meyert szeretné megnyerni, aki tavaly benntartotta az élvonalban a Herthát, majd bejelentette, visszavonul az edzősködéstől. A szabad trénerek közül Ralf Rangnick, illetve Jürgen Röber jöhet szóba.