Vágólapra másolva!
Nem véletlenül skandálja a ferencvárosi tábor a Sparta Praha elleni Bajnokok Ligája-selejtező első fellépése óta, hogy "Mindenki Prágába!", hiszen a cseh fővárosba több mint kétezer zöld-fehér szurkoló kíséri el a kedvenceket. Hétfő délben már alig maradtak jegyek az Üllői úti pénztárban.

A Sparta Praha a múlt héten 2200 bilétát küldött a Ferencvárosnak, amelyből 1900 már elfogyott, a maradék 300 tikettért pedig további roham indul a délután 5 órai zárásig, ugyanis Faragó Antal pénztáros elmondta, hogy hétfőn egy óra alatt éppen 300 jegyet adtak el. A csapat egyébként már kedden útra kel a cseh fővárosba, s László Csaba vezetőedző este már a visszavágó helyszínén, a Toyota Arénában tart átmozgató edzést.

A Sparta ellen Huszti Szabolcs mindenképpen pályára lép, hiszen a skótok ellen remeklő fiatal középpályást a Videoton elleni bajnokin éppen kisebb sérülése és a nagy jelentőségű visszavágó miatt pihentette a 75. percig a kispadon a ferencvárosi szakvezető. Hasonló okok miatt nem lépett pályára Székesfehérváron a szlovén válogatott, Adem Kapic sem, de a középpályás is ott lesz a kezdőben. László Csaba egyébként a fehérvári produkciót követően elmondta, hogy a Sparta ellen sokkal fegyelmezettebb játékot vár, mert csak úgy lehet esély a továbbjutásra.

A magyar bajnok keretéből Lipcsei Péterre még minimum háromhetes pihenő vár, az utóbbi napokban sérüléssel bajlódó Balog Zoltán szereplése kétséges, ugyanakkor az ugyancsak kisebb problémákkal küzdő Robert Vagner biztosan játszik Prágában, ráadásul a Sparta Praha együttesénél nem titkolják, a Fradiból a cseh csatártól és a Glasgow-ban két gólt szerző Husztitól tartanak leginkább.

A Sparta Praha egyébiránt már pénteken letudta bajnoki kötelezettségét, és Frantisek Straka együttese 5-1-re legyőzte a tabella ötödik helyén álló Opavát. Figyelemre méltó, hogy a prágaiak az utolsó 7 percben három gólt jegyeztek, mint ahogy az azt megelőző fordulóban, idegenben, a Drnovice ellen a 92. percben szerezték a győztes gólt, azaz a hajrát rendre sikeresen megnyomja a legnépszerűbb cseh csapat. Nem véletlenül mondta László Csaba, a Fradi edzője, hogy Prágában az utolsó pillanatig kötelező koncentrálni.

Bánki József