Vágólapra másolva!
Egy fordulóból nem lehet messzemenő következtetést levonni, de a Premier League-ben, úgy tűnik, semmi sem változott. A tavalyi bajnokságot veretlenül záró Arsenal egy laza 4-1-es sikerrel nyitott, folytatva pazar bajnoki veretlenségi sorozatát, amennyiben pedig vasárnap hazai pályán legalább döntetlent ér el a Middlesbrough ellen, akkor beállítja a Nottingham Forrest 1977-1979 között felállított 42 mérkőzésen át tartó veretlenségi rekordját.

Az Arsenal mellett a másik első helyezett a Bolton, amely ugyancsak 4-1-re verte a Charltont, és ha a hét végén a Fulham otthonában is begyűjtené a három pontot, komolyan számolni kellene a kiscsapattal. És nem is lehetetlen a bravúr, a Bolton tavaly a negyedik legjobb angol klubcsapat volt idegenben a maga 26 pontjával (8 győzelem, 3 döntetlen, 8 vereség). A hazaiaknál nincs probléma, a vendégeknél is maximum az okoz izgalmat, hogy az argentin Newell's Old Boyshoz távozó brazil csatár, Jardel helyére sikerül-e szerződtetni a Liverpool szenegáli támadóját, Dioufot.

Érdekes lehet a Crystal Palace és az Everton párharcba is. Az első körben a "Kristálypalota" döntetlent ért el az ugyancsak újonc Norwich otthonában, míg az Everton éppen az Arsenaltól kapott nagy verést. A hazai pálya előnye mellett az új szerzemény, az ecuadori Kaviedes is segíthet, az egykori Celta- és Perugia-csatár kétmillió fontért szerződött Angliába, s ha hinni lehet a pletykáknak, akkor ő lesz a kezdőcsatár Torghelle mellett. Ha a magyar támadó Skócia ellen szerzett bokasérülése addig rendbe jön...

Ami az igazi nagycsapatokat illeti, a Liverpool esélyes a Manchester City ellen, de az Anfield Roadon most éppen a balszerencsét emlegetik. Owen távozása után ugyanis a csapat szerződtette a Real Madrid fiatal jobbszélsőjét, Antonio Nunezt, aki első edzésén olyan súlyos térdsérülést szenvedett, hogy rámehet az egész évadja. A nagyobbik manchesteri gárda, a United a Norwich ellen szerezheti meg első pontjait.