Vágólapra másolva!
A rossz előjelek ellenére Gálhidi György, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának ezetőedzője csak a győzelmet és ezzel a továbbjutást tartja elfogadhatónak az Üllői úti FTC-stadionban csütörtökön 20 órakor kezdődő, örmény MIKA Asztarak elleni UEFA-kupa-selejtező visszavágóján.

"Hiába nyertünk idegenben 1-0-ra, nem lehetünk elbizakodottak, mivel az örmények szerint riválisunk csupán tudása 30 százalékát nyújtotta az első mérkőzésen. Ettől függetlenül úgy érzem, csapatjátékban és szervezettségben jobbak vagyunk, ráadásul már a felkészülésben is előrébb tartunk, mint két hete, így mindenképpen kettős győzelemmel szeretnénk továbbjutni" - mondta a tréner.

Gálhidi számára azonban gondot okoz a keret gyengülése, ugyanis a tavalyi kulcsjátékosok közül három támadó, Borgulya István, Hamar István és Horváth Péter, valamint a kapus Molnár Levente is távozott, míg az új futballistáknak még nem érkezett meg az engedélyük, így ők nem léphetnek pályára az Asztarak ellen.

A Hotel Aquincumban tartott sajtótájékoztatón Suren Barsegjan, a MIKA Ashtarak edzője azt mondta, a jereváni győzelem miatt egyértelműen a magyarok az esélyesek, de úgy jöttek Budapestre, hogy nyerni akarnak

"Az első mérkőzésen aratott győzelem elbizakodottá teheti a magyarokat és ez a mi malmunkra hajthatja a vizet. Az első meccsen nem játszottunk túl jól, de egyenrangú ellenfele voltunk a Honvédnak. Most már nem ismeretlen számunkra az ellenfél, megismertük a gyengéiket, ezért más taktikával fogunk pályára lépni. Az időjárás abszolút nekünk kedvez, mert az apró termetű játékosaink jobban meg fognak élni ezen a talajon" - nyilatkozta a tréner a Honvéd honlapján.

A Honvéd várható összeállítása: Silhavy - Bábik, Vámosi, Budovinszky, Takács - Vadócz, Horky - Dobos, Drobnjak, Vén - Kozarek.

A párharc továbbjutója várhatja a selejtező 2. fordulóját, mely már a főtáblára kerülésért zajlik, s ebben a fázisban kapcsolódik be a másik magyar csapat, a bajnoki ezüstérmes Újpest.

A sorsolást pénteken tartják az UEFA nyoni központjában tartják.

[origo]/(MTI)