Vágólapra másolva!
A német labdarúgó Bundesligában szereplő Kaiserslautern vezetői a gyenge bajnoki szereplés miatt menesztették a csapat edzőjét, Erik Geretset. Utódja az osztrák Kurt Jara lett, aki legutóbb a Hamburgot irányította.

A klub irányítói a szombati fordulóban az 1860 Münchentől elszenvedett 2-1-es vereség hatására döntöttek a váltás mellett, ugyanis az együttes ezzel a kiesést jelentő 16. helyre csúszott vissza a táblázaton.

"Ez a vereség erősítette meg bennünk véglegesen a szakmai stáb leváltásának szükségességét" - mondta Rene C. Jäggi elnök, aki azt ígérte, hogy péntekig megnevezi az új trénert.

A játékosként többszörös belga válogatott Gerets 2002 szeptemberében vette át a csapat irányítását, amellyel az elmúlt szezonban kivívta az első osztályban maradást és bejutott a német kupa döntőjébe, a mostani kiírásban azonban már öt forduló óta nem tudtak nyerni tanítványai. A szakember mellett Reinhard Stumpf másodedzőnek is távoznia kell.

Az új tréner az osztrák Kurt Jara lett, az 53 éves osztrák szakember legutóbb a Bundesligában, a Hamburger SV-nél dolgozott, ahonnan tavaly októberben kellett távoznia.