Vágólapra másolva!
A vasárnap esti Real Madrid-Real Sociedad mérkőzést félbeszakító terrorfenyegetés ellenére kedden 21.30-tól megrendezik a Santiago Bernabeu-stadionban azt a jótékonysági labdarúgó-mérkőzést, amelyen elképesztő számú világsztár lép pályára Ronaldo és Zinédine Zidane "csapatában". Ezt erősítette meg a két zseni a hétfőn kiadott közös közleményben.

A sztárparádéra nem szednek belépőt, ugyanakkor a szervezők minden szurkolót adakozásra kérnek, mivel az Egyesült Nemzetek Szervezetének fejlesztési programja számára igyekeznek pénzt gyűjteni. Tavaly Bázelben találkozott a két csapat.

A "Mérkőzés a szegénység ellen" nevet viselő összecsapáson a Ronaldo és barátai fémjelezte alakulatot három brazil sikeredző, az egykori csapatát egyformán világbajnoki címig vezető Mario Zagallo, Carlos Alberto Parreira és Luis Felipe Scolari irányítja majd, míg a Zidane barátaiból szerveződő együttes kispadjára a francia Didier Deschamps és Luis Fernandez, valamint az olasz Marcello Lippi ül le.

A tavalyi találkozóra - melyen a brazil támadó alakulata nyert 4-3-ra - telt ház előtt került sor, a bevétel pedig megközelítette az egymillió eurót.

A játékoskeretek:
kapusok: Casillas, Cavallero, Frey, César, Molina
védők: Salgado, Pavón, Roberto Carlos, Sergi, Samuel, Roque Júnior, Juan, Helguera, Soria, Placente, Hierro, Panucci, Campo
középpályások: Jankulovski, Figo, Beckham, Mascherano, Rosicky, Alex, Moreira, Gascoigne, Solari, Stankovic, Oliseh, Lincoln, Okocha, De Pedro, De la Pena, Magrao, Mauro Silva, Mancsev, Redondo, Guti, Zidane
támadók: Vieri, Raúl, Morientes, Fernando Torres, Shearer, Kluivert, Berbatov, Yorke, Adriano, Everthon, Mijatovic, Raúl Tamudo, Suker, Luque, Tristán, Ronaldo.