Vágólapra másolva!
Két új játékos szerződtetését tervezi a téli szünetben a Győri ETO FC - jelentették be az Arany Ászok Ligában szereplő labdarúgóklub pénteki sajtótájékoztatóján. Minden bizonnyal távozik a külföldre készülő válogatott középhátvéd, Stark Péter, valamint az ukrán légiós, Igor Nicsenko, akinek lejárt a szerződése, és visszatér hazájába. A helyükre neves futballisták leigazolását tervezi az egyesület, ám a tárgyalások befejezéséig az illetők kilétét nem fedik fel.

Reszeli Soós István szakmai igazgató az őszi idényt értékelve elmondta: a hatodik helyet, valamint a megszerzett 24 pontot elfogadható teljesítménynek tartja, azt azonban egyértelműen kudarcnak fogja fel, hogy együttese kiesett a Magyar Kupából. Ez utóbbiért egyébként a vezetők komoly pénzbüntetéssel - egy győztes mérkőzés prémiumának elvonásával - sújtották a játékosokat.

A tavalyi sikeres rendezvényhez hasonlóan idén is egy gálaműsorral egybekötött díjátadással, az úgynevezett ETO-karácsonnyal zárja az évet a klub. A győri Magvassy-csarnokban december 16-án, 18.30-tól rendezik a díjkiosztót, amelyen minden korosztály legjobb labdarúgóját jutalmazzák, s ezúttal is megválasztják a legtöbbet fejlődő játékost - tavaly Priskin Tamás volt ebben a kategóriában a győztes -, aki a Fehér Miklós-vándordíjat veheti át az egykori győri futballista édesapjától.

A keret január 6-án találkozik újra, s a teremlabdarúgó-bajnokságban a korábbi tervekkel ellentétben nem Budapesten, hanem Pápán szerepel majd az együttes. Eredetileg a Pécs volt beosztva ebbe a csoportba, de a mecsekiek szívesebben utaznak a fővárosba, így helyettük szerepelhet Pápán a zöld-fehér alakulat.

A sajtótájékoztatón szóba került a stadionrekonstrukciós program is. Klement Tibor ügyvezető tájékoztatása szerint ugyan megérkezett az engedély az utólag tervezett kollégium építésére is, így el lehetett volna kezdeni a kiszolgáló épület, valamint a keleti tribün felújítását, azonban a megbízónak nem sikerült megállapodnia a kivitelezővel, amely így nem fogadta el a klub 1,6 milliárd forintos ajánlatát.