Élő:
Vágólapra másolva!
A római ügyészség könyvelési csalással vádolja Franco Sensit, az AS Roma jelenlegi és Sergio Cragnottit, a Lazio korábbi elnökét.

Az ügyészség vizsgálata alapján mindkét egyesület szabálytalanságokat követett el a játékosok adásvételénél 2001 és 2003 között. A hírek szerint egy harmadik személy is érintett az ügyben, de az ő kiléte egyelőre ismeretlen.

Júniusban Cragnottit házi őrizetbe helyezték, mert azzal vádolták, hogy sikkasztott, és szerepe volt abban, hogy tönkrement a Cirio nevű élelmiszer-ipari vállalat. Cragnotti tagadta a vádakat, de tavaly lemondott a Cirio elnöki posztjáról. 2003 januárjában a hitelezők nyomására a Laziótól is távozott, mivel a Cirio bukása miatt óriási adósságot halmozott fel.

Sensi és Cragnotti ügyvédje egyformán azt mondta: ügyfelük eddig még nem kapott értesítést a vád alá helyezésről. Idén volt már nyomozás hasonló ügyben, ugyanis a Parma és a Lazio közötti játékostranszfereket vizsgálták, miután kiderült, hogy a Parmát támogató Parmalatnál is pénzügyi csalás történt.