Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten a Bajnokok Ligájában és az UEFA-kupában is fordulót rendeztek, remek mérkőzésekkel, így aztán nem meglepő, hogy álomcsapatunkban azon labdarúgók vannak többségben, akik ezeken a meccseken és a hét végi bajnokikon is pályára léptek. A kivételt csupán a Hertha brazilja, Marcelinho Paraibá, illetve a Chelsea bekkje, John Terry jelenti - utóbbinak a csapata szerepelt ugyan a BL-ben, de maga a játékos pihenőt kapott.
Víctor Valdés (spanyol, FC Barcelona): A katalán gárda a hét végén a Getafe ellen begyűjtötte a három pontot a bajnokságban, de a Barca alaposan megizzadt a kiscsapat otthonában. A kapusuk, Vítor Valdés két egészen páratlan bravúrt is bemutatott a meccs folyamán, és így nagy szerepe volt abban, hogy a Barcelona megnyerte a meccset.
André Ooijer (holland, PSV Eindhoven): Pazar hetet zárt az eindhoveni gárda, hiszen története során először továbbjutott a csoportkörből a Bajnokok Ligájában, a bajnokságban pedig tovább folytatta menetelését. Az Eeredivisie-ben immár 11 forduló óta nem kapott gólt a gárda, a védelem a hét végén is kifogástalanul működött, a BL-ben pedig a jobbhátvéd Ooijer gólt is fejelt az Arsenal ellen.
John Terry (angol, Chelsea FC): A londoniak középhátvédje a hét közben a Bajnokok Ligájában pihenőt kapott, és nem játszott a PSG ellen, a hét végi bajnokin viszont ott volt a pályán, és éreztette is jelenlétét. A Charlton Athletic elleni találkozón ugyanis nem csak a hátsó alakzatot fogta össze kifogástalanul, hanem kétszer is betalált az ellenfél hálójába.
Valerien Ismael (francia, Werder Bremen): A brémaiak a Bajnokok Ligájában az Internazionale elleni hazai döntetlennel megőrizték esélyüket a továbbjutásra, a Bundesligában pedig a Borussia Dortmund legyőzésével feljebb zárkóztak az élcsoporthoz. A francia középhátvéd, Ismael mindkét meccsen betalált: az olaszok ellen tizenegyesből, a dortmundiak ellen pedig fejjel volt eredményes.
Emiliano Moretti (olasz, Valencia CF): A spanyol bajnokcsapat a jelek szerint kilábalt a hullámvölgyből, és ezt leginkább az olasz focistáinak köszönhette. A BL-ben az Anderlecht ellen is két talján labdarúgó volt eredményes, majd a hét végi bajnokin a Mallorca ellen a balhátvéd Moretti is betalált, akinek ez volt az első gólja a Valencia színeiben.
Antonio Langella (olasz, Cagliari): A szárdok futballistája ugyan csatárnak számít, de a Cagliariban klasszikus jobbszélsőként szerepel, ezért aztán mi a középpályán vettük számításba. Langella az utóbbi időben fantasztikus formában futballozik, és a hét végén a Lazio ellen bajnokin egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét csapata győzelméből.
Paul Scholes (angol, Manchester United): A Vörös Ördögök vörös hajú középpályása a szezonban csak lassan lendült játékba, de az utóbbi időben már régi önmagát idézi. A hétközi BL-meccsen a Lyon ellen még csak nagy mezőnymunkájával tűnt ki, a hét végi bajnokin azonban már a góllövő cipőjét is megtalálta, és kétszer is beköszönt a West Bromwich Albion ellen - az első találat ráadásul szépségdíjas volt.
Mehmet Scholl (német, Bayern München): Az immár veteránnak számító középpályás eddig csak amolyan csereembernek számított az idényben a münchenieknél, és a hét közben a Maccabi Tel-Aviv elleni BL-meccsen is csereként állt be egy sérülés miatt, de pazar teljesítményt nyújtott. A hét végi bajnokin be is került a kezdők közé, rúgott egy gólt, adott egy gólpasszt - balszerencséjére azonban megint megsérült, és így idén már valószínűleg nem léphet pályára.
Levan Kobiasvili (grúz, Schalke 04): A Ferencváros futballistái maguk is megtapasztalhatták, hogy a gelsenkircheniek grúz középpályása milyen kitűnő futballista: Kobaisvili a zöld-fehérek elleni UEFA-kupa találkozón a mezőny legjobbja volt, és gólt is szerzett. De betalált a hét végén a Bielefeld elleni bajnokin is, ahol a Schalke hátrányból fordítva nyert 2-1-re.
Marcelinho Paraibá (német, Hertha BSC): A berlini gárda az előző szezonban a kiesés ellen küzdött, most viszont ott van a középmezőnyben, és ez leginkább Marcelinhónak köszönhető, aki szinte egymaga viszi a hátán a csapatot. A Wolfsburg ellen az ezúttal a csatársorba előretolt középpályás mesterhármast ért el, és kis túlzással egymaga verte meg a Farkasokat.
Hernán Crespo (argentin, AC Milan): A rossonerók egészen az utóbbi ideig nem nagyon értették, hogy Carlo Ancelotti mester miért ragaszkodott a nyáron Crespo megszerzéséhez. Az argentin támadó azonban az elmúlt egy hétben bizonyította, hogy lehet rá számítani: miután a sérülések miatt a csatárok közül egyedül ő állt a Milan rendelkezésére, a Sahtar Doneck ellen a BL-ben duplázott, majd a Chievo elleni bajnokin győztes gólt ért el.