Vágólapra másolva!
A Barcelona elleni csúfos vereség után ezúttal ismét szebbik arcát mutatta a Real Madrid, a fővárosiak ugyanis 5-0-ra verték a Levantét a spanyol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában. A címvédő Valencia a Mallorca ellen győzött, a Deportivo ikszelt a Real Sociedaddal, a Sevilla komoly zakóba futott bele az Osasuna otthonában.

A Real Madrid két héttel ezelőtt 6-1-re verte az Albacetét, az előző fordulóban azonban sima vereséget szenvedett a szuperrangadón a Barcelona otthonában. Most ismét egy kiscsapat látogatott a Bernabéuba, és a királyi gárda újra gólfesztivált rendezett. Nehezen indultak be a blancók, a 43. percig kellett várni az első gólra, ekkor Beckham átadását pofozta be Ronaldo.

A szünet után viszont tíz perc alatt háromszor ünnepelhettek a madridiak, előbb Figo ágyúzott harminc méterről, aztán Ronaldo szerezte meg második találatát, majd Beckham is távolról vette be Mora kapuját. A lefújás előtt még Owen meglőtte a szokásosnak mondható gólját, Guti forintos labdája után, így öt lett a vége.

A Valencia úgy néz ki magára talált hosszú hetek szenvedése után, múlt héten elhozták a pontokat Málagáról, aztán Brüsszelben is sikerrel jártak az Anderlecht elleni BL-mérkőzésen, most pedig a Mallorca ellen diadalmaskodtak 2-0-ra. Moretti első gólját szerezte a Valencia színeiben, amikor egy szögletet követően a felhők közül fejelt a "szigetlakók" kapujába, aztán Baraja biztosította be a győzelmet egy közeli pöcköléssel.

A Deportivo kétgólos előnyt herdált el a Sociedad ellen, igaz a baszkoknak mostanában nagyon megy a hátrányból történő talpraállás, hiszen legutóbb 0-2-ről verték a Bilbaót. Sevilla egyik fele örült, a másik szomorkodott, a Betis ugyanis a brazil Oliveira duplájával lenyomta a Villarrealt, a város másik csapata azonban 4-1-es zakóba szaladt bele az Osasuna vendégeként, igaz az utolsó két gólt már tíz emberrel szedték be a piros-fehérek.

Primera División, 13. forduló
Real Madrid - Levante 5-0 (1-0)
gól:
Ronaldo (43., 52.), Figo (50.), Beckham (55.), Owen (87.)

Deportivo - Real Sociedad 2-2 (2-1)
gól:
Luque (14.), Munitis (28.), illetve Nihat (33.), Kovacevic (50.)
piros lap: Karpin (87., Real Sociedad)

Málaga - Albacete 0-2 (0-1)
gól:
Viaud (9.), Momo (48.)

Numancia - Zaragoza 2-1 (2-1)
gól:
Osorio (9., 33.), illetve Milito (37.)

Osasuna - Sevilla 4-1 (1-1)
gól:
Munoz (21.), Webo (57.), Morales (86.), Moha (91.), illetve Carlos (38.)
piros lap: Navarro (70., Sevilla)

Betis -Villarreal 2-1 (2-0)
gól:
Oliveira (20., 40.), illetve Guayre (54.)

Valencia - Mallorca 2-0 (1-0)
gól:
Moretti (30.), Baraja (64.)