Vágólapra másolva!
Az angol bajnokság 15. fordulójában a Liverpool Neil Mellor 90. percben szerzett góljával 2-1-re legyőzte az Arsenalt. A Tottenham szintén hazai pályán nyert a Middlesbrough ellen, a Newcastle-Everton mérkőzés 1-1-es döntetlenre végződött.

A Liverpool kezdett jobban a rangadón, előbb Gerrard került a földre gyanús körülmények között, majd Alonso mellé, Mellor a kapufára lőtt, Kewell fejese után pedig Lehmann tornászott nagyot. Aztán a 41. percben már a német portás is tehetetlen volt, Gerrard passza után Xabi Alonso bombázott a hálóba.

Az Arsenal kulcsemberei sokáig csak szenvedtek, aztán tizenkét perccel a második játékrész megkezdése után Vieira játszott össze Henryval, majd Piresszel, aztán szépen átemelte Kirklandet. Az utolsó szó azonban a Liverpoolé volt, a fiatal Mellor jó 23 méterről tűzte rá, és máris ünnepelhetett az Anfield Road népe. Tekintve, hogy a találat a 92. percben esett, az Ágyúsoknak már nem lehetett válasza, így megmaradt a Chelsea öt pontos előnye.

David Moyes századszor ült a kispadon a Premier League-ben, és az Everton játékosai egy Newcastle-ban elért döntetlennel köszöntötték a trénert. A Szarkák Bellamy, Kluivert összjáték után a walesi csatár révén kerültek előnybe, de Carsley egy pazar szabadrúgásgóllal egalizált, és bár temérdek helyzet akadt a folytatásban mindkét oldalon, ezek mind kimaradtak.

A Tottenham hat vereség után újra győzött, méghozzá a mostanság ragyogóan szereplő Middlesbrough ellen. A Boro sokáig jobban játszott, ám a 40. percben Queudrue páros lábbal rácsúszott Pamarot-ra, amiért egyből piros lapot kapott. A Tottenham kihasználta az emberelőnyt, ezzel Martin Jol irányításával először győztek a londoniak.

Premier League, 15. forduló:
Liverpool - Arsenal 2-1 (1-0)
gól:
Xabi Alonso (41.), Mellor (92.), illetve Vieira (57.)

Newcastle United - Everton 1-1 (1-0)
gól:
Bellamy (5.), illetve Carsley (56.)

Tottenham Hotspur - Middlesbrough 2-0 (0-0)
gól:
Defoe (49.), Kanoute (76.)
piros lap: Queudrue (40., Middlesbrough)