Vágólapra másolva!
László Csaba, a Ferencváros vezetőedzője úgy véli, hogy nem okozott csalódást csapata a Schalke 04 ellen idegenben 2-0-ra elveszített UEFA-kupa-mérkőzésen.

"Jó találkozót játszottunk, de riválisunkon látszott, hogy sokkal tapasztaltabb, illetve nálunk hiányoznak az olyan egyéni klasszisok, akik egy villanással képesek eldönteni a három pont sorsát" - mondta a zöld-fehérek trénere. Kollégája, Ralf Rangnick egyetértett vele, s elismerte, hogy a magyar bajnok alaposan megnehezítette a gelsenkircheni gárda dolgát.

"Korábban játszottunk jobban is, ma nehezen nyertünk. Több játékosom is sérülten lépett pályára, ezért okozott gondot még a helyzetek kialakítása is. Ezúttal csak annyira sikerült támadnunk, hogy hibázásra kényszerítsük a Ferencvárost. A lényeg, hogy megszereztük a három pontot" - mondta a mérkőzést követően Rangnick, akinek csapata - az ukrán Dnyipro és az angol Newcastle United mellett - már kvalifikálta magát a sorozat legjobb 32 csapata közé.

László szerint további problémát jelent, hogy játékosai mentálisan még nincsenek azon a szinten, mint az Európa élvonalához tartozó csütörtöki rivális futballistái. "Sajnos az egyszerű passzokat is színezzük, ráadásul sokszor nem érzünk rá a helyes megoldásokra. Ez a magabiztosság hiányára vezethető vissza" - elemezte a vereség okait László, aki példaként Zavadszky Gábor helyzetét hozta fel.

A középpályás nagyszerű betörése után a könnyebb - és amint kiderült, rosszabb - megoldást választotta azzal, hogy a hosszú sarkot célozta meg ahelyett, hogy a rövid felsőbe bombázott volna. László nem ment el szó nélkül Gyepes Gábor újabb öngólja mellett sem: "Úgy érzem rájár a rúd. Nála nem mentális problémákról van szó, egyszerűen rossz megoldást választ, s ezekkel a sorsdöntő hibákkal rontja le az amúgy jó teljesítményét. Meg kell említenem, hogy ezúttal nem csak ő hibázott, mivel kommunikációs hibát követtünk el. Lipcseinek jeleznie kellett volna Gyepesnek, hogy mögötte van, elengedheti a labdát" - mondta a vezetőedző.

A Ferencváros jelenleg utolsó helyen áll csoportjában, ám helyzete korántsem kilátástalan, hiszen a Basel legyőzése esetén december 16-án a skót Hearts ellen már a döntetlen is elég (lenne) a továbbjutáshoz.