Vágólapra másolva!
Abban a szerencsés helyzetben van a Barcelona és az AC Milan labdarúgócsapata, hogy két fordulóval a Bajnokok Ligája csoportkörének befejezése előtt mindössze egyetlen pontocskát kell begyűjtenie a továbbjutáshoz. Erre szerdán mindkét csapatnak hazai pályán nyílik alkalma a Celtic, illetve a Sahtar ellen. Az E csoportban az Eindhoven, a G jelűben pedig az Inter lehet csoportgyőztes - ehhez az Arsenalt, illetve a Werder kellene legyőznie a két gárdának.

Szinte reménytelen a Rosenborg helyzete, az újdonsült norvég bajnok, új edzőjével mégis a csodában bízik. Az E csoportban négy forduló után mindössze egy ponttal az utolsó helyen szerénykedő gárda szakvezetője, Per Joar Hansen még nem adta fel a reményt, ehhez azonban szerdán a Panathinaikoszt kellene legyőznie tanítványainak.

"Nem csak motiváltak vagyunk, hanem éhesek is a sikerre. A játékosok, jómagam és a klub vezetése is a győzelmet célozta meg. Meg kell szereznünk a három pontot" - nyilatkozta az edző, bár hozzátette, nem lesz könnyű dolguk, hiszen 2001 októbere óta nem nyertek BL-meccset. Akkor a Celtic szaladt bele a késbe (2-0).

A csapatba visszatér a hosszú sérülés után ismét bevethető Jan Gunnar Solli, de Orjan Berg, valamint Christer Basma még mindig maródi. A Pana két klasszisát nélkülözi, Marcus Münch térd-, Dimitriosz Papadopulosz bokabántalmai miatt maradhat ki.

A csoport másik összecsapásán az Arsenal a továbbjutást is bebiztosíthatja, ehhez csak annyit kell tennie, hogy nyer Eindhovenben s szurkol a trondheimi görög győzelemért. Persze ez nem lesz könnyű feladat, hiszen a PSV előtt még nagyobb a lehetőség: három ponttal nemcsak továbbjutó, de csoportelső is lenne a Philips-gyár csapata.

A helyi stadionban minden jegy elkelt már, így 35 100 néző láthatja a csúcsrangadót. Guus Hiddink dolgát nehezíti, hogy Jan Vennegoor of Hesselink vállsérülése miatt idén már nem játszhat, őt Gerald Sibon pótolja. Az Arsenalban a két brazil, Edu, valamint Gilberto Silva sérült, de Dennis Bergkamp sem egészséges. Sol Campbell viszont lehet, elfoglalja helyét a védelemben.