Vágólapra másolva!
Bár a szezon végéig kölcsönadta a Monacónak, a Barcelona - Henrik Larsson súlyos sérülése miatt -  szeretné lehetőleg még a megállapodás lejárta előtt ismét soraiban tudni Javier Pedro Saviolát. A tárgyalások sikere azonban legalább annyira függ Fernando Morientestól, illetve a Real Madridtól is, mint a katalán elöljárók akaratától.

Joan Laporta, a Barcelona elnöke kedden élőben nézte meg a Monaco-Liverpool Bajnokok Ligája-találkozót, majd - a mérkőzés egyetlen találatát jegyző - Saviola otthonában vacsorázott. Az elnök előrehozott látogatását elsősorban Henrik Larsson hétvégén elszenvedett sérülésének köszönhette az argentin kölcsönjátékos, a svéd csatár legalább féléves kiesése miatt ugyanis a katalánoknak égető szüksége lett egy gólerős támadóra. Saviola kézenfekvő megoldásnak tűnik a problémára, hiszen a beilleszkedéssel nem lenne gondja, a szurkolók körében nagy népszerűségnek örvend, s ami a legfontosabb: állítólag Rijkaard edző is erősen szorgalmazza a visszatérését.

A Monaco klubvezetése nem zárkózik el Saviola idő előtti elengedésétől, ami azonban nagyban függ attól is, hogy sikerül-e Fernando Morientesnek visszamennie a nagyhercegségbe. A Real Madriban jobbára csak a kispadon ücsörgő spanyol válogatott ugyan már jelezte, hogy szíve szerint tavasszal már újra az előző szezonban vezérletével egészen a BL-döntőig menetelő együttesben focizna, kérdés azonban, hogy a sztárcsatárokat előszeretettel felhalmozó Real Madrid hozzájárul-e ehhez. Ha igen, akkor minden bizonnyal Saviola barcelonai visszatérésének sem lesz akadálya, a helyzet tehát meglehetősen összetett, tekintetbe véve, hogy az éllovas Barcelona jelenleg hét ponttal vezet a második Real Madrid előtt a spanyol bajnokságban.