Vágólapra másolva!
Azon kevesek közé tartozik Rósa Henrik, aki jó teljesítményt nyújtott a Vasas labdarúgó-együttesében az őszi fordulók során. A piros-kékektől jobb szereplést vártak a szurkolók, a középpályás nem is titkolta idegességét, hiszen életében nem fordult még vele elő, hogy idegenben ne nyerjen csapatával mérkőzést.

- Nyáron szerződött vissza nevelőegyesületébe, a Vasasba. Hogyan értékeli az eddigi időszakot?
- Örömmel jöttem, gyorsan sikerült is beilleszkednem, az eredményekkel azonban nem lehetünk elégedettek. Főként az idegesít, hogy ősszel idegenben egyszer sem sikerült nyernünk, ami velem még nem fordult elő pályafutásom során.

- Ön viszont nem panaszkodhat, jó átlagot futballozott ősszel.
- Valóban, ám ez csapatjáték, ezért mindenkor az összeredmény minősíti az egyéneket is, játsszon bárki bármilyen jól.

- A kiesés réme nem fenyegetheti az együttest?
- Az azért nem. Az első tíz közé biztosan bekerülünk, csak azt kellene már elkerülnünk, hogy ne rúgassunk gólt az ellenfelekkel, mint tettük azt legutóbb Fehérváron.

- Mivel tavaly fél évet játszott az MTK-ban is, az utolsó fordulóban amolyan presztízsharcra készül?
- Számomra nem lesz annyira pikáns ez a mérkőzés, hiszen jól éreztem magam az MTK-nál, jó lehetőséget kaptam. Jelenlegi edzőnknek, Egervári Sándornak, valamint Molnár Zoltánnak más lesz ez a fellépés, mivel ők nem éppen teljes egyetértésben jöttek el a kék-fehérektől. Egyébként az elmúlt években az említettek mellett Győri vagy Ferenczi is megfordult az MTK-ban, vagyis tényleg lesz pikantériája a kilencven percnek.

Bánki József

Fehérvár - Vasas 1-0/sport/magyarfoci/20041120pontokat.html?pIdx=3