Vágólapra másolva!
Minden kétséget kizáróan Barcelonára figyel majd a futballvilág a hétvégén, hiszen a katalán gárda a Real Madridot fogadja a Nou Campban. Azért a többi bajnokságban is találunk ígéretes párosításokat, Angliában például a Middlesbrough-Liverpool, a Bundesligában a Leverkusen-Schalke összecsapás tűnik a legjobbnak.

Ha egy bajnokság első két helyezettje csap össze, akkor mindig óriási mérkőzésre van kilátás. Hatványozottan igaz ez a megállapítás, ha ez a két gárda történetesen a spanyol élvonal két sztáregylete, a Barcelona és a Real Madrid. Az idei szezon eddig jórészt a katalánok remekléséről és a madridiak bukdácsolásáról szólt, ennek ellenére a fővárosiak kihasználták, hogy a Betis ellen elvérzett a Barca, és négy pontra megközelítették az éllovast.

Persze nem kongatják a vészharangokat a gránátvörös-kékek háza táján, hiszen mikor javítson a brigád a múlt heti fiaskó után, ha nem a Real ellen. Mindkét csapatnál vannak hiányzók, főleg a Barcánál sok a sérült, ennek ellenére a Valdes - Belletti, Puyol, Oleguer, Van Bronckhorst - Deco, Marquez, Xavi - Ronaldinho - Giuly, Eto'o tizenegyre nem mondhatjuk, hogy tartalékos lenne.

A túloldalon Mariano García Remón várhatóan a Casillas - Salgado, Pavon, Samuel, Roberto Carlos - Figo, Guti, Beckham, Zidane - Raúl, Ronaldo összeállításban küldi pályára fiait, akik remélik, hogy sikerül megismételniük a tavalyi teljesítményt, amikor 2-1-re győztek a Nou Campban, és ezzel megtörték a 20 éves nyeretlenségi sorozatot. A Barcelona szurkolói ellenben abban bizhatnak, hogy ebben az idényben mind az öt meccset hozták hazai pályán, és csak két gólt engedélyeztek az ellenfeleknek.

A nagy rangadó árnyékában is lesznek érdekes találkozók, a hat forduló óta nyeretlen Valencia a Málaga vendége lesz, a Sevilla győzelme esetén megelőzheti a meglepően jól szereplő Espanyolt, a hullámzóan szereplő Deportivo a Villarreallal randevúzik, a Barcelonát megleckéztető Betis pedig az idény meglepetéscsapatával, a Levantéval meccsel.