Vágólapra másolva!
Két fordulóval az Arany Ászok Liga őszi szezonjának vége előtt mind a Sopron, mind a Vasas labdarúgócsapata a középmezőnyt vette célba. Tóth Mihály, a soproniak csatára hat pontot vár a Diósgyőr és a Fehérvár ellen, míg az angyalföldiek mestere, Egervári Sándor négy ponttal lenne elégedett a Fehérvár elleni idegenbeli és az MTK elleni hazai meccset követően.

Nagyon szeretik a soproni futballszurkolók Tóth Mihályt, jóllehet a csatár ősszel kissé elmaradt korábbi eredményességétől, eddig "csak" négy gólig jutott. A támadó azonban bízik önmagában, valamint csapatában is, az utolsó két fordulóban pedig hat pontra számít. Továbbá arra, hogy a Sopron a középmezőny elejéhez közel telelhet majd.

- Az edzőváltás után mennyiben lett más a csapat stílusa? - kérdeztük Tóth Mihályt.
- Bennünket is váratlanul ért a váltás, hiszen azt hittük, ha lesz is edzőcsere, az télen következik be. Dajka Lászlóval remek tavaszt produkáltunk, sajnos ősszel viszont közepesen szerepeltünk. Pintér Attila visszatérésével harcosabban futballozunk, elsősorban ennek köszönhettük a Győr elleni győzelmet. Ez a siker lélektanilag sokat számított, innentől csak felfelé lépegethetünk a tabellán.

- Az utolsó két fordulóban hány pontra számít?
- Hatra. Diósgyőrben, majd odahaza a Fehérvár ellen feltétlenül győzni szeretnénk, amellyel a középmezőny elejéhez csatlakoznánk a téli szünetre. Ezen kívül a Magyar Kupában szeretnénk továbbjutni a Debrecen ellen, elvégre saját közönségünk előtt erre reális esélyünk van.

- Mire véli, hogy barátja és egykori kispesti, jelenlegi soproni játékostársa, Bárányos Zsolt ősszel ilyen eredményesen, látványosan futballozott?
- Ez mindig benne volt az ő játékában. Bárányos technikás, intelligens futballista, aki minden helyzetben feltalálja magát. Tisztán emlékszem arra, hogy gyerekként Kispesten sokat gyakorolta a cselezést, valamint az egy-egy elleni játékot, aminek most is jó hasznát veszi. Lendületből képes bárkit kicselezni. Ősszel erősen élt benne a bizonyítás vágy, remek teljesítménye után nem véletlenül hívta próbajátékra az angol Leeds United. Kívánom neki, hogy sikerüljön az angliai szerződés, igaz, ebben az esetben egy nagyon jó futballistával lennénk szegényebbek.