Vágólapra másolva!
Jóllehet a klub a napokban hivatalos közleményben jelezte, hogy Sallói István továbbra is az Újpest FC ügyvezetőjeként tevékenykedik, ám az egykori válogatott labdarúgó szerdán másként döntött - lemondott posztjáról. Sallói ezt azzal magyarázta, hogy így lehet leginkább megőrizni az egységet a lila-fehér klubnál.

Szerdán a családjával történt konzultálást követően döntött a lemondás mellett Sallói, ám ezzel a hírrel nem akarta megzavarni a Kispest ellen készülő újpesti futballistákat, ezért csak a mérkőzés után - amelyen 2-1-re kikaptak a lila-fehérek - jelentette be hivatalosan is a döntését.

"Esetemben a tulajdonosok közt továbbra sem teljes az egyetértés, ezért jobbnak láttam, ha felállok. Úgy érzem, ezzel segíthetem leginkább az Újpestet, hiszen a vita senkinek sem használ. Noha a klub gazdasági helyzete az elmúlt időszakban javult, azért még törékenynek is nevezhető, ugyanakkor bízom abban, hogy idővel stabilizálódik a pénzügyi helyzet ennél a patinás egyesületnél. Egy biztos, a magam részéről továbbra is szurkolok az Újpestnek" - nyilatkozta az [origo]-nak Sallói.

Sallói egyébként felköltöztette a családját is a főváros közelébe, gyerekeit is ott iratta be iskolába, ami jelzi, hogy hosszabb távon szeretett volna Újpesten dolgozni. Az elmúlt hetekben azonban a lilák egyik tulajdonosa, Lukács Ferenc az ügyvezető távozását, a másik tulajdonos, Muszbek Mihály a maradását szorgalmazta.

Bánki József