Vágólapra másolva!
Kedden újabb váratlan döntetlent ért el a korábban egyértelmű favoritnak ítélt Arsenal a görög Panathinaikosszal szemben a labdarúgó Bajnokok Ligája E csoportjában, így jelen állás szerint még a második helyért is komolyan meg kell küzdenie az angol bajnoknak az utolsó két fordulóban.

A kvartettet a Rosenborgot - Fehér Csabával - 1-0-ra legyőző holland PSV Eindhoven vezeti kilenc ponttal, míg a hatpontos Arsenalnak mindössze egy pont az előnye a harmadik görögökkel szemben.

"Miért ne számolnánk a továbbjutással? Együttesem remek pozícióban van, ráadásul erejét mutatja, hogy az Arsenal két találkozóból egyszer sem tudta legyőzni" - mondta optimistán az 1-1-re végződött meccs után Zdenek Scasny, a görög együttes edzője.

Kollégája, Arsene Wenger ugyan csalódottan nyilatkozott az újságíróknak, ám határozottan kizárta a kiesés lehetőségét: "Hiszek a fiúk erejében, ezért biztos vagyok benne, hogy a 16 közé kerülünk. Továbbra is a saját kezünkben van a sorsunk, azt persze nem lehet tagadni, hogy hullámvölgyben vagyunk."

A négy eddigi találkozójából hármat megnyert PSV trénere, Guus Hiddink ezúttal is elégedett lehetett tanítványaival, ennek ellenére az értékelésnél nem felejtette el megemlíteni a hibákat sem.

"Tökéletesen kezdtünk, hiszen már a 10. percben megszereztük az áhított vezetést, később azonban többször figyelmetlenek voltunk. Már az első negyedórában eldönthettük volna a meccset, ám nem éltünk a lehetőségeinkkel. Kicsit dühös vagyok, mert jóval több energiát pazaroltunk el, mint amennyit kellett volna".

Az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) fordul a Chelsea labdarúgócsapatának vezetősége, miután a keddi CSZKA Moszkva elleni idegenbeli találkozóra a rendezők nem akarták beengedni szurkolóikat.

Az angol klub panasza szerint az orosz rendezőség annak ellenére akadékoskodott a drukkerekkel, hogy azok rendelkeztek érvényes belépővel. A londoni rajongók végül bejutottak a lelátóra, ám szinte a teljes első félidőről lemaradtak, így a találkozó egyetlen góljáról is, amelyet a holland Arjen Robben szerzett a 24. percben.

A Chelsea a moszkvai győzelemmel már - két fordulóval a csoportkör zárása előtt - bejutott a BL legjobb 16 csapata közé.