Vágólapra másolva!
Csütörtökön elhagyhatta a kórházat Khalilou Fadiga, a Bolton Wanderers szenegáli labdarúgója, aki a szerda esti, Tottenham Hotspur elleni Ligakupa-mérkőzés előtt, bemelegítés közben összeesett.

A 29 éves futballistát - aki a 2002-es világbajnokságon stabil tagja volt a negyeddöntős afrikai gárdának - azonnal egy közeli klinikára szállították, és alaposan megvizsgálták.

Fadiga májusban szívritmuszavarok miatt műtéten esett át. Egészségügyi problémáinak következtében összesen másfél évet hagyott ki, és csak szeptemberben tért vissza a pályára. A bajnokságban eddig mindössze egyszer, s akkor is csak a 77. percben, csereként jutott szóhoz, a szerdai meccsre azonban a kezdőcsapatba jelölték.

A brazil labdarúgó-bajnokságban szereplő Sao Caetano hátvédje, Serginho viszont mérkőzés közben összeesett, majd a kórházba szállítást követően elhunyt.

A futballista, aki az összecsapás előtt egy héttel ünnepelte 30. születésnapját - a második félidőben rosszul lett, és a földre zuhant. Azonnal mentőautóba tették, de a kórházban már nem tudták megmenteni életét. Az első orvosi diagnózis szerint szívelégtelenség okozta a tragédiát.

Január 25-én a portugál Benfica magyar csatára, a 25-szörös válogatott Fehér Miklós esett össze a Vitoria Guimaraes elleni bajnoki mérkőzés hosszabbításában a pályán, majd a klinikára szállítást követően meghalt. A vizsgálatok szerint a 24 éves labdarúgó természetes okok miatt vesztette életét.

A tavalyi Konföderációs Kupán a kameruni válogatott futballistája, Marc-Vivien Foe esett össze a játéktéren, az életét már nem tudták megmenteni.