Vágólapra másolva!
A Bundesliga tizedik fordulójának szerdai játéknapján a bajnok Werder Bremen tíz emberrel is fordítani tudott a Stuttgart otthonában. Lisztes Krisztián csapata mellett az FTC leendő kupaellenfele, a Schalke is idegenben győzött, a Mainz, a Leverkusen és Hamburg viszont udvariatlan házigazda volt, utóbbi két csapatban Voronyin és Barbarez mesterhármast szerzett.

A Leverkusen a szünetben még 1-0-ra égett a Bielefeld ellen, aztán Voronyin tíz perc alatt duplázott, és hiába egyenlített Vata, az ukrán csatár harmadik találatára már nem volt válasza a látogatóknak.

A Hamburg korán vezetéshez jutott Mpenza révén a Freiburg ellen, ráadásul Diarrát a 18. percben kiszórta a bíró, onnantól pedig megkezdődött a Barbarez-show, a Hamburg bosnyák légiósa háromszor is beköszönt Golz kapusnak. Thomas Doll ezzel második mérkőzésén a második sikerét könyvelhette el a HSV edzőjeként.

2006-os vb: a németek játsszák a nyitómeccset
A labdarúgás történetében először nem a címvédő - jelen esetben Brazília -, hanem a házigazda játssza a nyitómérkőzést a 2006-os németországi világbajnokságon. Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke a hónap elején vetette fel, hogy új hagyományt kellene teremteni. Ötletét azzal indokolta, hogy mivel a korábbi gyakorlattal ellentétben a 2002-ben diadalmaskodó dél-amerikaiaknak is selejtezőn kell kiharcolniuk a részvételt, egyedül a németek automatikus szereplői a vb-nek. Rendhagyó lesz az is, hogy a FIFA 22 millió eurós külön nyitóünnepséget rendez 2006. június 8-án. A másnapi első mérkőzés előtt még egy kisebb gálára kerül sor Münchenben. A berlini, stílszerűen 90 percesre tervezett előadás megálmodója az athéni olimpia nyitányát is koordináló André Heller lesz. (MTI)



A Schalke Aílton tizenegyesével és Sand fejesével verte a Nürnberget, igaz az ex-Schalke játékos Hajto és Paulus kiállítása miatt majd hatvan percet játszott kettős emberhátrányban a Nürnberg.

A Werder Bremen "csak" huszonöt percet töltött tíz emberrel a Gottlieb Daimler-stadionban, de így is elhozta a pontokat Stuttgartból, pedig a svábok az eltiltott Stranzl helyén játszó Delpierre fejesével előnybe kerültek. Aztán a 65. percben Magnin felvágta a kapura törő Tiffertet, így mehetett zuhanyozni, a bajnok azonban nem zuhant össze, és Klose, majd Valdez góljaival fordított, ezzel a Stuttgart négy napon belül másodszor is vereséget szenvedett. Szabics Imre a 85. percben állt be Babbel helyére.

A Bochum elleni 3-0-s vereség az állásába került Holger Fachnak, a Borussia Mönchengladbach vezetősége ugyanis meneszetette az edzőt. Fach helyett az a Horst Köppel ülhet le a kispadra, aki eddig az amatőrcsapatot irányította.

Bundesliga, 10. forduló
Leverkusen - Bielefeld 3-2 (0-1)
gól:
Voronyin (50., 54., 78.), illetve Buckley (20.), Vata (71.)

Hamburg - Freiburg 4-0 (2-0)
gól:
Mpenza (9.), Barbarez (28., 51., 58.)
kiállítva: Diarra (18., Freiburg)

Mainz - Hansa Rostock 3-1 (0-0)
gól:
F. Gerber (54.), N. Weiland (70.), Kramny (91.), illetve Arvidsson (80.)

Nürnberg - Schalke 0-2 (0-2)
gól:
Aílton (10., 11-esből), Sand (45.)
kiállítva: Hajto (19., Nürnberg), Paulus (33., Nürnberg)

Stuttgart - Werder Bremen 1-2 (1-0)
gól:
Delpierre (45+1.), illetve Klose (78.), Valdez (80.)
kiállítva: Magnin (65., Bremen)