Vágólapra másolva!
Az Arany Ászok Liga tizedik fordulójának zárómérkőzésen az Újpest idegenben győzött 2-1-re a Debrecen ellen.

Arany Ászok Liga, 10. forduló
Debreceni VSC-MegaForce - Újpest FC 1-2 (0-0)
Debrecen, 6500 néző
v: Makai
Debrecen: Csernyánszki - Bernáth (Madar, 56.), Éger, Komlósi, Nikolov - Dombi, Sándor T., Habi, Halmosi - Bogdanovic (Leonardo, 78.), Kerekes
Újpest: Vlaszák - Grósz, Tamási, Juhár, Vanczák - Simek, Farkas B., Erős, Tóth N. (Kőhalmi, 65.) - Bükszegi (Feczesin 79.), Rajczi (Kovács Z., 18.)
gól: Kerekes (64.), illetve Bükszegi (47.), Kovács Z. (85.)
sárga lap: Komlósi (32.), illetve Erős (13.), Tamási (51.)

7. perc: újpesti akció végén Simek jobbról, 14 méterről lőtt, Csernyánszki hárított.

15. perc: Grósz gurította a labdát Vlaszák felé, aki ölbe fogta azt, hazaadás miatt a játékvezető közvetett szabadrúgást ítélt az öt és felesről: Kerekes, erőtlenül lőtt kapura, így odalett a lehetőség.

47. perc: jobb oldali újpesti szöglet után Bükszegi fejesét követően röviden szabadítottak fel a hazaiak, így a labda visszakerült a csatárhoz, aki ezúttal már lábbal, 6 méterről megszerezte a vendégeknek a vezetést (0-1).

59. perc: Halmosi szabadrúgása után Sándor T. fejelt a keresztlécre.

64. perc: Sándor T. ívelt be a jobb oldalról, Kerekes 7 méterről fejelt a bal sarokba (1-1).

85. perc: Erős szöktette Kovácsot a jobb oldalon, a támadó pedig 12 méterről, éles szögből, jobbról laposan lőtt a kapuba (1-2).

89. perc: hazai akció végén Sándor találta el a kapufát, majd a 91. perben Leonardo a felső lécre fejelt.

Jó iramú, változatos mérkőzésen a Debrecen birtokolta többet a labdát, de az Újpest ellentámadásaiban is volt veszély. Szünet után szinte rögtön megszerezte a vezetést a vendégcsapat, ezután viszont rákapcsoltak a debreceniek, és Kerekes révén sikerült is egyenlíteniük. Később azonban kihagyták a helyzeteiket, az Újpest pedig élt a lehetőséggel.

(MTI)