Vágólapra másolva!
Hatalmas rangadókat vívnak a hétvégén Európa legjobb bajnokságaiban, így Angliában Manchester United - Arsenal, Olaszországban Milan-Inter, Spanyolországban pedig Real Madrid - Valencia találkozókra kerül sor. A legszerényebb ezúttal a Bundesliga felhozatala lesz, amely "mindössze" egy Schalke-Mainz csatát tud felvonultatni.

Két rangadóra is sor kerül az angol labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában, ám amíg a Manchester United-Arsenal összecsapás nemzetközi szinten is érdeklődésre tart számot, addig az alsóház két csapat, a Crystal Palace és a West Bromwich Albion párharca főleg a magyar drukkereknek lesz csemege.

A bajnokságok történetében eddig 170 alkalommal mérkőzött meg egymással a MU és az Arsenal, a mérleg hajszálnyi hazai fölényt mutat: a manchesteriek 68 győzelem és 39 döntetlen mellett "csupán" 63 vereséget könyveltek el. Az Old Traffordon szignifikánsabb a különbség, itt 47 hazai siker és 24 döntetlen mellett mindössze 14-szer nyertek az Ágyúsok.

Futball-láz

Közel 17 ezer szavazat érkezett azon kérdésünkre, a felsorolt futballmeccsek közül melyik érdekelné olvasóinkat annyira, hogy elutazzanak s a helyszínen tekintsék meg. Leszámítva azokat, aki nem engedhetik meg maguknak ezt a luxust (22 százalék), a legtöbben a Roma - Real Madrid összecsapást tekintenék meg a Stadio Olimpicóban (43 százalék) - már ha nem zárt kapuk mögött játszanák a BL-meccset. Ezt nagyon lemaradva a Schalke-FTC (11 százalék), a Málta-Magyarország (7 százalék) és a hét végi, Crystal Palace-West Bromwich összecsapás (8 százalék) követi, a legkevesebben a Bayern-Stuttgart (7 százalék), valamint a
Feyenoord-PSV (2 százalék) iránt érdeklődnének.



A brit szakírók persze nem felejtik el feleleveníteni a tavalyi meccset, amely az Old Traffordi-csata (Battle of Old Trafford) néven híresült el, a botrányos találkozót követően az angol szövetség négy Arsenal játékost, Patrick Vieirát, Martin Keownt, Ray Parlourt és Laurent is eltiltott.

Viera szereplése most kérdéses, miután a francia középpályás bokasérülést szenvedett az Aston Villa elleni, legutóbbi bajnokin, emiatt a Panathinaikosz elleni BL-meccset ki is hagyta. A MU ellen viszont már pályára szeretne lépni, ha nem épülne fel, Fabregas helyettesíti.

"Egészséges leszek, s készülök a különleges összecsapásra" - jelentette ki a szintén bokáját fájlaló Thierry Henry is, miközben az már most biztos, hogy Robert Pires, Edu, valamint Gilberto Silva csak a lelátóról szoríthat a sikerért.

A legmagasabb osztályban még soha sem találkozott egymással a Crystal Palace és a West Bromwich Albion együttese, s bár Londonban az eddigi 18 meccs teljes egyenlőséget mutat (6-6 győzelem, 6 döntetlen), összességében az eddigi 36 összecsapásból a WBA jött ki jobban, 17 győzelme és 9 döntetlen mellett a Palace csak 10 sikert jegyez.

De vajon mit hoz a mostani összecsapás? Király Gábor és Torghelle Sándor együttesének a kiesés elkerüléséért vívott harcban legalább a közel azonos erőket képviselő csapatok ellen kellene nyernie, igaz, ugyanez vonatkozik Gera Zoltán formációjára is. A hazaiaknál Ventola, a vendégeknél Hulse nem játszik.