Vágólapra másolva!
Szerdán újabb rangadókra kerül sor a Bajnokok Ligájában, a kétfrontos olasz-spanyol párharc keretében a Barcelona az olasz bajnok Milanhoz látogat, míg a hispán címvédő Valencia a másik milánói csapatot, az Intert fogadja. Érdekes találkozónak ígérkezik a Chelsea és a CSZKA Moszkva ütközete, ugyanis mindkét egyesület Roman Abramovics érdekeltségi köréhez tartozik.

Az E csoportot nem meglepő módon a Arsenal vezeti, amely ugyan hazája bajnokságában ötvenedik veretlen meccsére készül, ám a nemzetközi porondon idén nem volt eddig meggyőző, bár a PSV-t 1-0-ra legyűrte, de a Rosenborg elleni idegenbeli döntetlen nem kerül a klub emlékkönyvének legszebb oldalaira. Most a Panathinaikoszhoz látogatnak az Ágyúsok, amely három éve legyőzte a londoniakat hazai pályán.

Arsene Wenger nem számíthat a bokasérülést szenvedő Vieirára, illetve Gilberto Silvára, Clichyre és Bergkampra, ugyanakkor Ljungbergnek már nem a fáj a combja, és ott lehet a kezdőben. A francia tréner, aki a napokban várhatóan 2008-ig meghosszabbítja a szerződését, még nem tudja kit játszasson a középpálya tengelyében, Edu, Fabregas és Flamini neve is szóba került.

A görögök új edzővel készülnek az összecsapásra és a Jicak Sumot váltó Zdenek Scasny Európa legjobb csapatának nevezte az angolokat. Nem könnyíti meg Scasny helyzetét, hogy Olisadebe, Papadopulosz, Zutautas, Sanmartean és Andric sem áll rendelkezésére, de az Eb-n remek teljesítményt nyújtó Baszinasz kikúrálta hátsérülését, és ismét csatasorba áll.

A másik mérkőzésen Fehér Csaba és a PSV a Rosenbrog vendége lesz, és a meccs előtt mindkét edző a másik klubot dicsérte. Ola By Rise, a norvégok trénere úgy véli, hogy csapatának semmi veszítenivalója nincs, hiszen egy pontot gyűjtött az eddigi két fordulóban, ugyanakkor hazai pályán elég ritkán szokott veszteni a trondheimi alakulat, így érthetően reménykedve várják a drukkerek a hollandok elleni fellépést. A Rosenborgnál Berg a térdét, Basma a vádliját fájlalja, előbbit Solli pótolhatja, aki a Szlovénia elleni vb-selejtezőn a norvégok legjobbja volt.

A PSV-nél a koreai Park maximum a lelátóról követheti az eseményeket és Guus Hiddink, az eindhoveniek mestere óvatosan várja a norvég túrát. "Láttuk őket az Arsenal és a Panatkinaikosz ellen, és látszott, hogy rutinos csapatot alkotnak. Nehéz dolgunk lesz a Larkendal-stadionban." A PSV korábban csak egyszer vizitált Norvégiában, az 1996/97-es szezonban az UEFA-kupában a Brann Bergen 2-1-re győzött a hollandok ellen.