Vágólapra másolva!
Gellei Imre, a ZTE FC vezetőedzője okkal bosszankodik, hiszen csapata az eddigi jó szereplést követően  az utóbbi két bajnokiján csak egy pontot gyűjtött. Az egykori szövetsége kapitány szerint mostanában a körülményekkel sincs szerencséjük a zalaegerszegieknek: Nyíregyházán egy szabályos góltól fosztották meg őket, a Diósgyőr ellen pedig sokkal kedvezőbb helyzetben léphettek volna pályára, ha a mérkőzést az eredeti időpontban rendezték volna meg.

- A nyíregyházi bajnoki után nem tértek haza Zalaegerszegre, így akár a fáradtságra is foghatná a diósgyőri vereséget...
- De nem teszek így, mert bár az első félidőben enerváltan játszottunk, a szünet után ellenfelünk fölé kerekedtünk, vagyis a másodok félidei teljesítményünk bizonyította, hogy Tiszaújvárosban kellően fel tudtunk töltődni a mérkőzésre. Más kérdés, hogy mindenképpen le kellett volna győznünk a Diósgyőrt, ám ehelyett kikaptunk.

- Mit gondol arról, hogy a miskolciak licencügye miatt elhalasztották mérkőzést?
- Sajnáljuk, hogy nem az eredeti időpontban léphettünk pályára Diósgyőrben, elvégre mi megköveteljük a fegyelmet és a játék iránti alázatot a futballistáinktól, de ugyanezt elvárjuk a sportág vezetőitől is.

- A klub köztudottan nehéz anyagi helyzete és a keddi vereség ellenére ott vannak az élbolyban. Ezek szerint sikerült fenntartani a rendet az öltözőben?
- Ezzel nincs gond, szakmailag, amit lehet, megteszünk a csapatért, ám éppen azért vagyok elégedetlen, mert a diósgyőri győzelemmel a harmadik helyen állhatnánk. Bosszant az is, hogy Nyíregyházán Waltner szabályos gólját nem adták meg nekünk, a Fehérvár ellen jogos büntetőt nem ítéltek meg a javunkra, Diósgyőrben viszont éppen egy tizenegyessel kaptunk ki. Legalább négy-öt ponttal több állhatna a nevünk mellett, amivel ott lihegnénk a listavezető nyakán. Ezek után talán érthető az elégedetlenségem.

Bánki József