Vágólapra másolva!
Szerdán huszonegy európai összecsapással folytatódnak a világbajnoki selejtezők -ezúttal a pihenő magyar válogatott nélkül. Csoportunkban Izland-Svédország és Bulgária-Málta találkozóra kerül sor, a nap rangadóinak viszont a dán-török, a portugál-orosz, illetve a norvég-szlovén összecsapások számítanak.

A meglepő macedóniai pontvesztés után hazai pályán, Amszterdamban kell bizonyítania a holland labdarúgó-válogatottnak: Marco van Basten együttese a négy mérkőzésből 9 pontot szerző Finnországot fogadja.

A hírek szerint várhatóan visszakerül a kezdőcsapatba Ruud van Nistelrooy, aki szombaton eltiltás miatt nem szerepelhetett, de kezdő lehet Johnny Heitinga is. A keretben egyetlen változás történt, az eltiltott Khalid Boulahrouz helyére Theo Lucius került.

Finnország remekül kezdte a sorozatot, igaz, a románok elleni 2-1-es vereséget követően csak a kötelező győzelmeket szállította, kétszer legyőzte Örményországot, egyszer pedig Andorrát. Mikael Forssell sérült, a legnagyobb baj azonban, hogy a szakvezetés még mindig nem tudja, számolhat-e az egykori Ajax-csatár, Jari Litmanen szereplésével. A két labdarúgót a szombaton egyaránt gólszerző Shefki Kuqi, Alekszej Jeremenko duó pótolhatja.

a várható kezdőcsapatok
Hollandia: Van der Sar - De Jong, Cocu, Heitinga, Bouma (Van Bronckhorst) - Van Bommel, Sneijder, Davids; Castelen - Van Nistelrooy, Kuijt
Finnország: Niemi - Pasanen, Saarinen, Hyypiä, Vayrynen - Nurmela, Kolkka, Kuivasto, Riihilahti - Kuqi (Litmanen), Jeremenko.

A csoport másik két mérkőzésén a papírforma macedón és cseh sikert ígér.

a szerdai program
Andorra - Macedónia, Serravalle 15.00
Örményország - Csehország, Jereván 17.20
Hollandia - Finnország, Amszterdam 20.30