Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya egy keddi lapinterjúban megerősítette azt a véleményét, hogy egykori csapattársa, Jürgen Klinsmann, a német együttes újdonsült szakvezetője "kicsinálja" az embereket.

"Engem is kicsinált, tudom" - nyilatkozta Matthäus a Die Weltnek, utalva az 1996/97-es szezonra, amikor is Matthäus azt vetette Klinsmann szemére, hogy Berti Vogts szövetségi kapitánynál megakadályozza visszatérését a válogatottba az 1996-os, a Nationalelf diadalával zárult Európa-bajnokságra.

Az 1990-ben éppen Matthäusszal együtt világbajnoki címet ünneplő korábbi kiváló csatár ezt ugyan cáfolta, ugyanakkor nyilvánosságra hozta: társa Uli Hoeness-szel, a Bayern München menedzserével 10 ezer márkás fogadást kötött arra, hogy nem ér el egy bizonyos gólszámot.

A magyar gárda irányítója már augusztusban azt mondta az új német szövetségi kapitány kinevezésével kapcsolatban, hogy "helyük van a kételyeknek". Matthäus előzőleg több interjúban is jelezte, hogy nem lenne ellenére, ha őt kérnék fel a német válogatott vezetésére.

A legújabb konfliktust Sepp Maier egykori kiválóságnak, a válogatott kapusedzőjének a menesztése váltotta ki. A német válogatottban vitriolos megjegyzésekben is kicsúcsosodó rivalizálás folyik a hálóőrök között, s a távozó szakember Oliver Kahnt, a Bayern München sztárját támogatja az Arsenalban védő Jens Lehmann-nal szemben.

Matthäus a Die Weltnek elmondta, nem tetszik neki az a mód, ahogy Maiert menesztették, s hogy a labdarúgó szövetségnek (DFB) nem szabad az egészet tétlenül néznie, hiszen "Jürgen (Klinsmann) csupán a szövetség alkalmazottja". Matthäus szerint Klinsmann mindenkire veszélyes, aki csak keresztezi az útját, "a róla alkotott kép, hogy a lányos mamák kedvence, egyszerűen nem fedi a teljes igazságot".

Sepp Maier már nem kapusedző a német válogatottnál/sport/magyarfoci/20041010matthus.html?pIdx=5