Vágólapra másolva!
A CA Osasuna eddig várakozáson felül szerepel, hiszen a pamplonai gárda hat forduló után a tabella nyolcadik helyén állt. A meglepően jó rajt a szakértők szerint a remek nyári igazolásoknak, pontosabban egy transzfernek köszönhető: a nyáron ugyanis a klubhoz került a kiesett Celta Vigótól Savo Milosevic, akinek nevét Spanyolországban a gól szinonimájaként emlegetik. A szerb csatár egyelőre a piros-feketéknél is igazolja félelmetes hírét: az első öt fordulóban öt gólt szerzett.

A CA Osasunánál a nyáron nem volt túl nagy a mozgás, az alapemberek közül csupán a balhátvéd Antonio Lopez került más csapathoz (őt az Atlético Madrid igazolta le), a többi távozó (Palacios, Mateo, Brit, Gorka García és Rivero) csupán kiegészítő játékosnak számított az előző bajnokságban.

A helyükre érkezők valamivel nagyobb neveknek, de legalábbis Spanyolországban ismertebb futballistáknak számítanak: a francia Ludovic Delporte az Albacete középpályáját erősítette tavaly, Rafael Clavero az élvonalból kiesett Real Murcia védelmében tűnt fel elég gyakran (összesen 24 bajnokin szerepelt a hátvéd). Rajtuk kívül a klubhoz került az Atlético fiatal középpályása, Ortíz (Antonio Lópezért cserébe), és a Real Madrid tartalékcsapatától szerződtetett Corrales.

Fenti nevek láttán még nem feltétlenül öntötte volna el az optimizmus a csapat híveit, de sikerült szerződtetni egy olyan játékost is, aki lázba hozhatja a szurkolókat. A Celta Vigótól megvásárolták ugyanis a pamplonaiak a szerb válogatott Savo Milosevicet, aki már jó néhány spanyol klubban szerepelt, és még sehol sem okozott csalódást.

Milosevic először 1998 nyarán szerződött Spanyolországba, mégpedig a Real Zaragozához, egy felemásra sikerült angliai kaland után (Milosevic három év alatt 28 gólt lőtt az Aston Villa színeiben, mégsem sikerült megkedveltetnie magát a csapat szurkolóival, akik a szerintük rengeteg helyzetet elpuskázó csatárra a "Miss-a-lot-evic" gúnynevet ragasztották).

A szerb támadó az egykori KEK-győztes alakulat színeiben két idény alatt nem kevesebb mint 38 alkalommal talált az ellenfelek kapujába! Meg is vette egy akkori nagycsapat, jelesül az olasz AC Parma, de Milosevic Itáliában nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: a 2000-2001-es bajnokságban 21 találkozón nyolc gólt lőtt, amit nemcsak a klub vezetői és szurkolói, de maga a csatár is kevésnek talált, így mindkét fél szorgalmazta az újabb klubváltást.

Erre végül csak 2002 januárjában került sor (az őszi szezonban tíz mérkőzés és egy gól került a neve mellé), amikor is Milosevic visszatért Zaragozába. Fél év (és hat bajnoki találat) után az RCD Espanyolhoz került hősünk, ahol végre végigjátszhatta a szezont, és a bizalmat 12 góllal hálálta meg.

A következő nyár is költözéssel telt a Milosevic családnál, az új állomáshely pedig a Celta Vigo volt. Itt sem lehetett panasz a csatár gólérzékenységére, hiszen 37 bajnokin 14-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját, sőt a Bajnokok Ligájában is lőtt egy gólt (az Ajax Amsterdamnak), csapata viszont szégyenszemre búcsúzni kényszerült az élvonaltól.

Az nyilvánvaló volt, hogy egy Milosevic kaliberű támadó nem fog a spanyol másodosztályban lehúzni egy évet, így megindult a versenyfutás a támadó aláírásáért, amelyet végül a CA Osasuna nyert meg; a pamplonaiak hároméves szerződést kötöttek a csatárral, aki így pályafutása során immár hetedik alkalommal váltott klubot, és a híres bikafuttatás városába költözött. A vezetőségnek természetesen nem voltak túlságosan bonyolultak az elvárásai Miloseviccsel szemben: nem sokat várnak tőle, csupán annyit, hogy rúgjon gólt, mégpedig a lehető legtöbbet. Az új fiú a jelek szerint megértette a feladatát, és hozzá is látott: első öt bajnokiján öt gólt szerzett!

Bemutatkozó mérkőzésén, az Athletic Bilbao elleni hazai találkozón rögtön betalált, ő szerezte csapata egyetlen gólját a döntetlennel zárult 90 percen. A következő fordulóban az Osasuna, meglepetésre, 3-1-re győzni tudott az RC Deportivo otthonában, az viszont közel sem ekkora szenzáció, hogy a három vendégtalálat közül kettő a szerb csatár nevéhez fűződött. A harmadik játéknapon a Real Betis látogatott az El Sadar stadionba, és pont nélkül távozott, hiszen 3-2-re az Osasuna nyert. Mit gondolnak, ki szerezte a győztes gólt? Nem fogják elhinni: Milosevic.

A Real Madrid ellen aztán megtört a remek sorozat, hiszen sem a csapat, sem első számú gólfelelőse nem tudott betalálni, így David Beckham góljával a fővárosiak nyertek. Az 5. fordulóban viszont már ismét a piros-kékek szurkolóinak szája íze szerint alakultak a dolgok, hiszen az Osasuna 2-1-re győzni tudott az újonc Getafe ellen, a gárda második gólja után pedig ismét Savo Milosevicet ölelgethették a csapattársak és éltethették a szurkolók.

A csatár hat bajnoki után öt találatnál jár (legutóbb az Osasuna 2-0-ra kapott ki Málagában), és ha a meccsenkénti közel egygólos átlagot nem is fogja a bajnokság végéig tartani, bizonyára jó néhányszor eredményes lesz még, csapata pedig jó eséllyel előrébb végez a tavalyi, 13. pozíciónál.