Vágólapra másolva!
Luis Aragones, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy sajtótájékoztató keretében elnézését kért, amiért az egyik edzésén rasszista kijelentésekre ragadtatta magát Thierry Henryval, az Arsenal francia klasszisával kapcsolatban.

"Először is szeretném elmondani, hogy senkit sem akartam megbántani, ezt tiszta lelkiismerettel állíthatom. Ennek ellenére meg kell érteniük, hogy a labdarúgópályán egyszerűen beszélünk. A két legjobb barátom színes bőrű, így semmilyen rasszista szándék nem volt a mondatomban" - nyilatkozta Aragones.

A 757 élvonalbeli meccsével hazája legtapasztaltabb edzőjeként számon tartott Aragones - aki a nyáron vette át az Eb-n leszerepelt válogatott irányítását - eleinte értetlenül fogadta az angol és a spanyol sajtó heves ellenreakcióit.

A 66 éves mester szerdán a nemzeti csapat edzőtáborában az alábbi szavakkal fordult José Antonio Reyeshez, aki az Arsenalban a francia klasszis klubtársa: "Csak a saját játékodra figyelj! Mondd meg annak a hülye négernek, hogy jobb vagy, mint ő!"