Vágólapra másolva!
Az Evening Standard című angol napilap értesülése alapján a Millwall további "sokkoló információkat" juttat el az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) az egy héttel ezelőtti, ferencvárosi UEFA-kupa-visszavágó (3-1) előtt és alatt történt kihágásokkal kapcsolatban.

A 4-2-es összesítéssel kiesett londoni klub állítása szerint a helyi biztonságiak szeméremsértően megtámadtak négy női vendégszurkolót, telefonokat és fényképezőgépeket loptak el, illetve törtek össze, továbbá érvényes jegyeket téptek szét, hogy megakadályozzák az angolok bejutását a stadionba.

Az egyik Millwall-rajongó arról számolt be, hogy az őrző-védő szolgálat munkatársai rendőrök jelenlétében elvették és széttaposták a videokameráját, amikor az arénába lépő társainak megfélemlítését filmezte. Az egyesülethez több mint 20 írásos panasz érkezett, melyeket a vezetőség továbbküld az UEFA-nak.

Az európai szövetség 11 tagú fegyelmi bizottsága a nap folyamán tárgyalja az FTC ügyét, amely ellen pirotechnikai eszközök használatáért, illetve a rivális színes bőrű játékosait gyalázó, fajüldöző megnyilvánulások miatt indított eljárást. A döntést ugyanakkor csak a jövő héten teszi közzé, miután mindkét egyesületet levélben értesítette.

"Felvettük a kapcsolatot az UEFA-val, és biztosak vagyunk benne, hogy nem marad büntetlenül ez a botrányos magatartás" - mondta Piara Powar, a Kick It Out nevű antirasszista szervezet igazgatója. Elmarasztaló ítélet esetén a Ferencvárost pénzbírsággal vagy akár pályabezárással is sújthatják.

Ami a Budapesten megsebesült négy angolt illeti, ketten már az ambuláns ellátást követően hazautaztak. Hozzájuk csatlakozott a napokban a két megkéselt szurkoló közül az egyik, míg a másik, a legsúlyosabb sérült várhatóan a hétvégén hagyhatja el a kórházat.