Vágólapra másolva!
A gall bajnokság hétvégi fordulójában nem akármilyen meccseket rendeztek: a hazai csapatok nyeretlenek maradtak, a Nice pedig háromgólos hátrányból fordított a listavezető Monaco ellen. A bolgároknál tovább menetelt a CSZKA Szófia, sorozatban nyolcadik mérkőzését megnyerve, Norvégiában viszont a Rosenborg egy hónapon belül negyedszer is kikapott, és már csak egy ponttal vezet a Valerenga előtt.

Mint arról pár hete beszámoltunk, ahogy egyre több fordulót játszanak le az európai pontvadászatokban, úgy lesz egyre kevesebb a maximális pontszámmal álló együttesek száma. Bulgáriában azonban a CSZKA Szófia továbbra is tartja magát: a fővárosi gárda a hét végén sorozatban immár a nyolcadik mérkőzését nyerte meg, és ezzel természetesen az első helyen áll a tabellán - lemaradása azonban csak két pont a szintén remekül szereplő Levszkivel szemben.

Az előző pontvadászat olyan eseményt hozott a bolgár labdarúgás történetében, amire 1945 óta sohasem volt példa: a fővárosi csapatok trófea nélkül maradtak. A bajnoki címet a Lokomotiv Plovdiv, kupát pedig a Liteksz Lovecs gyűjtötte be, így aztán nem meglepő, hogy a két legpatinásabb szófiai egyesületnél, a CSZKA-nál és a Levszkinél nagy volt a fogadkozás a nyáron.

Különösen a CSZKA háza táján akadt sok változás: a szakvezető, Ferario Szpaszov ugyan maradt az egyesületnél a kudarcot jelentő bronzérem ellenére, de a játékoskeretben nagytakarítást hajtottak végre: Szvetoszlav Petrovot, Sztojan Kolevet, Georgi Antonovot, Altin Haxhit, valamint a két brazilt, Joao Carlost és Joao Paolo Britót is elküldték.

A helyükre többnyire idegenlégiósokat igazoltak: érkezett a szlovák védő, Radoslav Zábanvik az MSK Zilinából, a cseh Robert Caha a Sigma Olomoucból, szerződtették a szenegáli Mansur Ayandát, és visszatért az egyesülethez a korábbi csapatkapitány, Adalbert Zafirov is, aki legutóbb Cipruson légióskodott. Kis híján a CSZKA Szófia játékosa lett a magyar Molnár Balázs is, ám a transzfer az utolsó pillanatban meghiúsult, és a középpályás a török Ankaraspor focistája lett.

Molnár most már talán bánja, hogy nem a bolgárokat választotta, hiszen a CSZKA kiválóan szerepel hazája bajnokságában. A fővárosi együttes eddig mindegyik meccsét megnyerte, nyolc forduló alatt rúgott 30 gólt, és mindössze négyet kapott. A csapat legjobb formában lévő focistája a középpályás Hriszto Janev, aki nyolc találatnál tart, és ennek köszönhetően a válogatottban is bemutatkozhatott, ráadásul az Izland elleni vébéselejtezőn gólt is szerzett szabadrúgásból.

A CSZKA híveinek az eddigi nyolc meccsből tulajdonképpen csak kétszer kellett izgulniuk: az első játéknapon a Rodopa Szmoljan, illetve a hét végén a Cserno More Várna elleni idegenbeli összecsapáson, ezeket ugyanis "csak" egygólos különbséggel nyerte meg a gárda, a többi mérkőzésen viszont magabiztosan nyert.

Hogy az együttes fölénye mégsem tetemes a pontvadászatban, az a Levszki hasonlóan kiváló szereplésének köszönhető, a másik patinás fővárosi gárda ugyanis szintén menetel. Az első hat mérkőzés megnyerése után a hetedik játéknapon ugyan pontot veszítettek a címvédő Lokomotiv Plovdiv ellen (a plovdiviak a 92. percben egyenlítettek ki), de a legutóbbi fordulóban ötöt rúgtak a Rodopa Szmoljannak. Úgy tűnik, a bajnoki cím sorsa e két együttes között dől majd el, és az október 19-i rangadójuk nem akármilyen mérkőzés lesz...