Vágólapra másolva!
A hét végi bajnoki forduló után Lothar Matthäus szűkítette a Svédország ellen készülő válogatott keretet. A szövetségi kapitány az MTK-s Juhász Roland sérülése miatt meghívta Éger Lászlót, a Debrecen védőjét, míg Komlósi Ádám (DVSC), Waltner Róbert (ZTE) és Leandro (FTC) a Japánba utazó B válogatottban kap helyet.

A keret tagjai hétfőn találkoznak a Margitszigeten, de az angol Crystal Palace-ban légióskodó Király Gábor és Torghelle Sándor csak kedden csatlakozik társaihoz, mivel csapatuk hétfőn este még bajnoki mérkőzést játszik a Fulhammel.

A svédek elleni selejtezőre a megsérült Juhász helyére egyébként Matthäus a debreceni Éger Lászlót hívta be, aki legutóbb a kínai túrán szerepelt a válogatottban. "Nagyon meglepett a meghívás, elsősorban azért, mert korábban még a bővebb keretben sem szerepelt a nevem, és úgy készültem, a B válogatottal utazom Japánba. Egyébként valahol már vártam a meghívót, hiszen korábban Lothar Matthäus is elégedetten nyilatkozott a válogatottban nyújtott teljesítményemről. Talán mondanom sem kell, szeretnék játszani a svédek elleni selejtezőn, de legalábbis remélem, hogy a tizennyolcas keretben is helyet kapok" - mondta Éger.

Az angol Tottenhamben szereplő Erik Edman agyrázkódást szenvedett szombaton az Everton elleni bajnokin, így kétségessé vált játéka a szombati selejtezőn. A védő összefejelt Marcus Benttel a Goodison Parkban. "Tántorogtam, olyan érzésem volt, mintha részeg lennék. Kórházba kellett mennem, ahol megröntgeneztek, s az éjszakára benntartottak megfigyelésre. Még nem tudom, hogy szerepelhetek-e Stockholmban" - mondta a labdarúgó.

A Rasunda-stadionban 17 órakor kezdődő vb-selejtezőn a skót Stuart Dougal fújja majd a sípot. A svéd és a magyar együttes két mérkőzés után egyformán 3 pontos a 8. csoportban.

a magyar labdarúgó-válogatott kerete
kapusok: Király Gábor (Crystal Palace), Rabóczki Balázs (FC Köbenhavn), Szűcs Lajos (Ferencváros)
védők: Gyepes Gábor (Ferencváros), Stark Péter (Győri ETO), Tóth András (Vasas), Balog Zoltán (Ferencváros), Éger László (DVSC), Bodor Boldizsár (Roda JC)
középpályások: Szélesi Zoltán (Energie Cottbus), Lőw Zsolt (Energie Cottbus), Bodnár László (Roda JC), Fehér Csaba (PSV Eindhoven), Molnár Balázs (Ankaraspor), Simek Péter (Újpest), Dárdai Pál (Hertha BSC), Hajnal Tamás (St. Truiden)
csatárok: Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Torghelle Sándor (Crystal Palace), Szabics Imre (VfB Stuttgart), Kovács Péter (Viking Stavanger).

(MTI) / Bánki József [origo]