Vágólapra másolva!
Továbbra is azt csinál az Arsenal a Premier League-ben, amit akar, ezúttal a Charltonnak gurított egy négyest a londoni alakulat. A másik négy mérkőzésből három döntetlenre végződött, egyedül a Tottenham nyert, amely a forduló előtt harmadik helyen álló Evertont verte idegenben. Gera Zoltán kezdőként lépett pályára a West Bromwichban és góllal, illetve gólpasszal segítette első győzelméhez csapatát.

Eleinte nehezen talált fogást az Arsenal a Charltonon, főleg Bergkamp próbálkozott, de nem mondható, hogy a holland támadó lövései után remegnie kellett volna Kielynek, a vendégek kapusának. Talán emiatt kényelmesedett el a portás, aki úgy jött ki Bergkamp elé, mintha az ebéd utáni egészségügyi sétáját végezne, majd miután a holland kisodródott, Kiely elfelejtett visszatalálni a kapuba, így Bergkamp labdája után Ljungbergnek nem volt nehéz az üres kapuba belsőzni.

A második félidőben már nem lehetett hibáztatni a Charlton hálóőrét, ugyan három gólt kapott, de mindhárom mestermunka volt. Előbb Henry sarkalt a mögötte álló védő lába között a kapuba, majd ismét a francia volt az, aki 16-ról a léc alá vágta Reyes passzát, végül a spanyol is beköszönt, miután ballal a hosszúba simította a labdát egy perccel a harmadik gól után.

A Southampton és Manchester City csatárai nem kényeztették el szurkolóikat hasonló látványosságokkal, a főszerep itt Jamesnek és Nieminek jutott, mindketten lehúzták a rolót, így gól néküli döntetlent láthattak a nézők. A Blackburn pályáján ugyanakkor nem volt hiány gólokban, a Rovers új szerzeménye, a francia Djorkaeff nagyszerűen mozgatta a csapatot, mégis a birminghamiek szereztek vezetést Angel révén.

Aztán Ferguson jó kapitányhoz illően megmutatta miként kell bevenni a kaput, és ez annyira megtetszett Emertonnak, hogy Djorkaeff passzából ő is örömöt okozott a drukkereknek. A Villa nem hagyta annyiban, és egy Angel-kapufa után Mellberg jól érkezett egy szögletre, így zsinórban negyedik döntetlenjét aratta a vendégcsapat.

Szintén 2-2-re végzett a Norwich és a Portsmouth, így a Kanárik továbbra is az első győzelmet vadásszák. A Tottenham egy hónapos gólcsendjét a védő Pamarot fejese törte meg, és ez a gól azt jelentette, hogy az Everton az Arsenal után ismét egy londoni gárda ellen szenvedett vereséget odahaza.

Az utolsó szombati mérkőzés meghozta a West Bromwich első győzelmét, amelyben óriási szerepe volt Gera Zoltánnak. A magyar támadó már az első félidőben is nagyon aktív volt, két lövése is ígéretesnek tűnt, de mindkettő mellément, illetve volt egy látványos ollózása, amelyet középen blokkoltak a Bolton védői.

A második játékrészben aztán előbb Kanu pöckölt a kapuba közelről Gera beadása után, majd az egykori ferencvárosi kedvenc fejelt a jobb felső sarokba, egy szögletet követően. A Bolton még Jannakopulosz szabadrúgásával szépített, de ezzel el is lőtte a puskaporát az Okochát hamar elvesztő Wanderers.

Ugyan a Manchester csak vasárnap lép pályára, de van hír a Vörös Ördögök háza tájáról is, Wes Brown ugyanis januárban távozhat a klubtól, mivel nem fogadta el a klub szerződéstervezetét. A hátvéd keveselte a heti 15 ezer fontos fizetését, a vezetőség azonban nem emelte meg az összeget.

Arsenal - Charlton 4-0 (1-0)
gól:
Ljungberg (33.), Henry (48., 69.), Reyes (70.)

Southampton - Manchester City 0-0

Blackburn - Aston Villa 2-2 (1-1)
gól:
B. Ferguson (30.), Emerton (63.), illetve Angel (25.), Mellberg (80.)

Everton - Tottenham 0-1 (0-0)
gól:
Pamarot (53.)

Norwich City - Portsmouth 2-2 (0-1)
gól:
Huckerby (63.), Charlton (67.), illetve Ayegbeni (37.), Berger (65.)

West Bromwich - Bolton 2-1 (0-0)
gól:
Kanu (56.), Gera (65.), illetve Jannakopulosz (73.)