Vágólapra másolva!
Nem kért fizetést és aláíráspénzt, ráadásul az Üllői úton nagy örömmel vették, hogy visszatér a Fradiba Horváth Ferenc, ezért is érte váratlanul a 32-szeres válogatott támadót, hogy az elnökség úgy határozott, mégsem szerződtetik a csatárt. Az esetről Horváth Ferenc és Tepszics Ignác, az FTC sportigazgatója beszélt.

"Amilyen örömmel tértem vissza, most olyan szomorúan pakolhatom össze a holmijaimat az Üllői úti öltözőben - kezdte Horváth Ferenc. "Az egészben az a legfájóbb, hogy szinte ingyen akartam futballozni a Fradiban, az elmúlt napokban visszamondtam több külföldi ajánlatot is, mivel a kislányomat a szóbeli megegyezés után itthon írattuk be iskolába, a Fradi szurkolók szeretetteljes fogadtatásáról nem is beszélve. Nem kértem szerződéskötési pénzt, egyáltalán semmilyen pénzt nem kértem, mindössze a meccsprémiumért játszottam volna a Ferencvárosban, azt meg a győztes meccsen pályára lépőknek úgyis ki kellene fizetni. Ezek után azt hittem rosszul hallok, amikor megmondták, miszerint az elnökség nem járult hozzá a szerződtetésemhez. Úgy érzem, nem ezt érdemeltem a korábbi Üllői úti szereplésem után. Nagyon elkeseredett vagyok, s kellően el is ment a kedvem a futballtól."

Tepszics Ignác, az FTC sportigazgatója ezt mondta: "Kissé elhamarkodottan jelentek meg Feri visszatéréséről a cikkek a sajtóban, mivel neki is jeleztem, ezt még azért egyeztetni kell a klubban. Tény, hogy László Csaba vezetőedző számított volna a csatár játékára, ám az elutasító döntés elnökségi szinten azért született meg, mert a huszonhatos keretet nem akartuk tovább bővíteni, inkább a fiataloknak kell nagyobb lehetőséget biztosítani. A sporttörvény alapján egyébként profi szerződést mindenképpen kellett volna kötni a csatárral, amelynek azért gazdasági vonzata is lett volna. Sajnálom az esetet, ám a klub költségvetésére is figyelemmel kellett lennünk."

Információnk szerint László Csaba vezetőedző nem örült a döntésnek, míg Horváth Ferenc ezek után újra felvette a kapcsolatot menedzserével és az sem kizárt, hogy fél évre alacsonyabb osztályú külföldi együtteshez igazol.

Bánki József