Vágólapra másolva!
Az AS című madridi sportnapilap - a Cadena SER rádióra hivatkozva - azt az információt közli, hogy José Antonio Camacho, a Real Madrid futballcsapatának szakvezetője szombat este Barcelonában, az Espanyoltól elszenvedett 1-0-s vereség után közölte Florentino Pérez klubelnökkel, hogy nem akar tovább a csapat edzője lenni. Indokként azt hozta fel, hogy nem boldogul a sztárokkal az öltözőben. Természetesen az együttes múlt heti katasztrofális szereplése - a Leverkusentől a BL-ben elszenvedett 3-0-s vereség és az Espanyol-zakó - áll a fejlemény hátterében.

Az AS úgy értesült, hogy Camacho nem képes elfogadtatni módszereit a csapat játékosaival, s nem kielégítő a kapcsolata a sztárokkal. Frusztrációját ez a körülmény okozza, nem is annyira az eredmények, hiszen az első három bajnoki forduló mérlege, a két győzelem, egy vereség nem tragikus, miként az sem, hogy első mérkőzését elveszítette az együttes a Bajnokok Ligájában.

Pérez mindenesetre arra kérte edzőjét, hétfőig még egyszer gondolja át az egészet, s délelőtt találkozzanak, hogy döntsenek a továbbiakról.

Camacho - úgy tűnik - pánikba esett. A Leverkusen-meccsen lecserélte Figót és Ronaldót, Zidane pedig megsérült. Mindenkit felháborított, hogy Zidane és Ronaldo - miután lement a pályáról - nem nézte a meccset, hanem beült a csapatbuszba, és ott mobiltelefonozott.

Az Espanyol-meccsre Camacho teljesen felforgatta az együttest: Zidane és Figo sérülés miatt maradt ki, Raúl és Beckham pedig csak úgy. Bekerült Juanfran, Celades és Solari, Owen a kezdő tizenegyben kapott helyet, de egyik pocsékabbul játszott, mint a másik. Ráadásul Iker Casillas a bemelegítésnél megsérült, így az ugyancsak könnyebben sérült César állt a kapuba. Egy idő után azonban fájni kezdett a lába, olyannyira, hogy a kirúgásokat teljesen anakronisztikus módon rendre valamelyik védő végezte el.

Camacho - ha távozik - mindössze hat hivatalos mérkőzés után teszi ezt. A bajnokságban 1-0-s győzelem a Numancia és a Mallorca ellen, ugyanilyen arányú vereség az Espanyoltól, a BL-selejtezőben kettős győzelem a lengyel Wisla Kraków ellen (2-0, 3-1), majd a 3-0-s vereség Leverkusenben.

Ch. Gáll András