Vágólapra másolva!

Wulften aktnaptárral ünnepli centenáriumát

Talán soha sem hallottunk volna a Hannover és Erfurt között fekvő településről, Wulftenről, ha a helyi nőilabdarúgó-csapat, a TSV Eintracht Wulften nem találja ki a nagy ötletet: a sportklub fennállásának 100. évfordulója alkalmából erotikus kalendáriumot jelentet meg, amelyet a csapattagok meztelen fotói díszítenek.

Az ötlet persze nem egyedi, csak a német sportéletben akadt már rá példa a közelmúltban. Először a PSV Rostock nőikézilabda-csapata mutatta meg ilyen módon a bájait, de a gyorskorcsolyázó világsztár, Anni Friesinger sem titkolta el szépségét rajongói előtt.

A mindössze 2000 lakosú Wulften hölgykülönítménye ennél kevésbé volt ismert, ám a helyi klub, a TSV Eintracht centenáriumára úgy döntöttek, kicsit feldobják a hétköznapokat. "Csapatunk tíz éve alakult meg, úgy döntöttünk, kitörünk az unalmas életünkből, erre jó alkalmat kínált a klub százéves évfordulója" - nyilatkozta az Ostfriesen Zeitungnak Jenny Missling, az együttes egyik játékosa.

"Azért arra ügyeltünk, hogy inkább sportosabb, semmint erotikus fotókat készítsünk a csapatról" - magyarázta Bruno Mönck edző. A naptárhoz 12 csinos hölgyet kellett kiválasztani, s a képek olyan jól sikerültek, hogy pillanatok alatt 140 darabot el is adtak belőle. A számadatot a kétezres lélekszámhoz hasonlítva a csapattagok nagyon jónak ítélték.