Vágólapra másolva!
Az olasz bajnokság első fordulójában mindkét milánói csapat pályára lépett és mindkettő 2-2-es döntetlent játszott, az Internazionale a Chievo vendégeként remizett, a cmvédő Milan pedig az újonc Livorno ellen hullajtott két pontot, igaz a piros-feketék több mint nyolcvan percet emberhátrányban játszottak.

Az Inter ragyogóan kezdett, Veron passzából Stankovic már az első negyedóra végén mattolta Marchigianit. A veronai csapat azonban felállt, és még az első játékrészben fordított, Semioli és Pellissier is bevette Toldo kapuját. Hogy ne maradjon pont nélkül a milánói gárda, arról Adriano gondoskodott, ezzel Roberto Mancini döntetlennel debütált az Inter kispadján.

A Milan sem tudott nyerni, holott Seedorf már a harmadik percben beköszönt Ameliának, az újonc Livorno hálóőrének. Aztán a nyolcadik percben megfogyatkozott a címvédő, Dida szabálytalankodott gólhelyzetben, így piros lap lett a jutalma, a Livornóé pedig egy gól, mivel Lucarelli értékesítette a büntetőt.

A piros-feketék a második félidőt ugyanúgy kezdték, mint az elsőt, megint Seedorf csengetett, úgy tűnt emberhátrányban is meglesz a győzelem. Nem lett meg, mivel Lucarelli másodszor is túljárt Abbiati eszén, sőt a végén még egy gólt fejelt, de már kinn volt a labda a beadás előtt, így maradt a 2-2, ezzel máris megvan az olasz bajnokság első nagy meglepetése.

Serie A, 1. forduló:
Chievo - Internazionale 2-2 (2-1)
gól:
Semioli (28.), Pellissier (37.), illetve Stankovic (15.), Adriano (48.)

Milan - Livorno 2-2 (1-1)
gól:
Seedorf (3., 47.), illetve Lucarelli (9., 11-esből, 67.)
kiállítva: Dida (8., Milan), Balleri (95., Livorno)