Vágólapra másolva!
Meglepően magabiztos győzelmet aratott a Kaposvár ellen a Pápa együttese, s a jó rajtra talán az újonc gárda szurkolói sem számítottak. Tóth Bálint, a Lombard FC Pápa vezetőedzője elégedetten beszélt a legutóbbi sikerről.

- Tatabányához és Szombathelyhez képest milyen futballhangulattal találkozott Pápán?
- A játékosokkal együtt Tatabányán és Szombathelyen is rengeteg szeretetet kaptunk, és szerencsére ugyanez a helyzet Pápán is, ahol imádják a futballt. Egy edző számára jó érzés, ha összefogással találkozik, s bár a Haladásnál és Tatabányán is értünk el sikereket, itt, Pápán találkoztam először tréneri karrierem során azzal, hogy a város és az önkormányzat is egyértelműen a csapat mögé állt.

- A jó kezdés után a középmezőnybeli helyezést is elképzelhetőnek tartja?
- Nagyon szeretném, ha így lenne, de maradjunk a realitásoknál. Egy újonccsapat esetében ugyanis az első évben a tapasztalatszerzés a legfontosabb, ezért nálunk is a biztos bennmaradás kiharcolása lehet az alapcél. Úgy érzem, amennyiben a nyolcadik tizenkettedik hely között végeznénk, mindenki elégedett lehet majd Pápán.

- A Kaposvár elleni biztos győzelem tényleg meglepte?
- Ezt túlzás lenne állítani. Inkább úgy fogalmaznék, kellemes meglepetést okozott a csapat játéka, s főként az, hogy kétgólos vezetésnél sem álltak le a játékosok. A szurkolók díjazták is ezt a hozzáállást, és ezért vagyok bizakodó én is a jövőt illetően.

- A kéthetes szünet jól jön csapatának, vagy szívesen letudtak volna még egy fordulót a vb-selejtező előtt?
- Jó ez így, ahogyan van, hiszen a szünetben legalább nyugodtan tréningezhetünk, és tovább csiszolhatjuk a csapatjátékot. Mindez a mi esetünkben még inkább fontos, mint más csapatoknál, hiszen nyáron több helyről érkeztek futballisták a csapathoz.

- A legközelebbi bajnoki fordulóban, Nyíregyházán elégedett lenne az egy ponttal?
- Azt a meccs forgatókönyve dönti majd el, mindenesetre a Nyíregyháza újpesti játéka alapján nagyon nehéz kilencven percre számítok. Egy biztos, mi egy pillanatra sem lazíthatunk, minden mérkőzésen tökéletesen kell koncentrálnunk, s ezt tesszük majd Nyíregyházán is.

Bánki József

Nem ízlett a pápai a Kaposvárnak/sport/magyarfoci/20040828folenyesen.html?pIdx=1