Vágólapra másolva!
A hét végi második fordulóban a Kispesten 2-1-es győzelmet aratott Debrecen a Győr együttesét fogadja. Sándor Tamás csapatkapitány szerint nem a Ferencváros ellen bátran futballozó, hanem óvatosabb Rába-parti ellenféllel találkoznak, a karmester azonban ennek dacára is győzelmet vár a Lokitól.

- A tavalyihoz képest mennyire állt össze a jelenlegi DVSC? - kérdeztük Sándort.
- Az új játékosok közül néhányan már beilleszkedtek a csapatba, ám úgy érzem, össze kell még csiszolódnunk a gördülékenyebb focihoz. Kár, hogy idén nem bizonyíthatunk az UEFA-kupában, de így legalább csak a bajnokságra és a Magyar Kupára kell koncentrálnunk.

- Az előző szezonban gyakran játszott szervezetten a Loki, a támadójátékkal azonban olykor akadtak gondok. Javult valami a Honvéd ellen?
- Szerencsére több helyzetünk is akadt, de ezek nagy részét kihagytuk. Ezen a téren feltétlenül javulnunk kell. A nagy kérdés számunkra, hogy a jövőben miként tudjuk feltörni az ellenfél felállt védelmét, arra számítunk ugyanis, hogy ellenünk, főként Debrecenben, visszaállnak az ellenfelek.

- Már a Fradi ellen fél óra alatt négyet "beszedő" Győr ellen is erre készülnek?
- Szerintem a győriek okultak a Fradi elleni meccsből, és ellenünk kontrákra rendezkednek be. Ugyanakkor az is tanulságos, hogy négygólos hátrányból is fel tudtak állni, azaz nagyon komolyan kell vennünk a hét végi fellépést.

- Az ön játékát mennyire befolyásolja, ha a technikás Bogdanoviccsal, Böőrrel, a labdaszerzésben jeleskedő Habival és a gyors Dombival tud felállni a Loki?
- Sajnos, a sérülések mindig benne vannak a játékban, ettől függetlenül az említettek jelenléte megkönnyíti a dolgomat a pályán. Bogdanoviccsal továbbra is remekül megértem magam a pályán, akárcsak Dombi Tibivel, míg Habi rengeteg terhet levesz mindannyiunk válláról, s remélem, a hét végi bajnokin már rá is számíthatunk. Böőr Zoli még nem lehet közöttünk, ám reméljük, még az őszi idényben ő is részese lesz a csapat győzelmeinek. Mert azt mondanom sem kell, szép és sikeres idénnyel szeretnénk megörvendeztetni lelkes szurkolótáborunkat.

Bánki József