Vágólapra másolva!
Szombaton Budapesten mutatta be névre szóló, egyelőre szám nélküli mezét Gera Zoltán, aki pénteken írta alá három plusz egy évre szóló szerződését az angol labdarúgó élvonalban szereplő West Bromwich Albionhoz.

"Mezszámom még nincs, de úgy tudom, a Ferencvárosban használt 30-as nem foglalt, úgyhogy Angliában is abban szeretnék játszani. Kedden utazok vissza a feleségemmel, és szerdán kell jelentkeznem az első edzésre" - mondta a válogatott csatár a délutáni teázással egybekötött sajtóbeszélgetésen.

Gera fontosnak tartotta kiemelni, hogy rajta kívül a Ferencváros is jól járt, hiszen korábban - ha nem hosszabbítja meg lejáró szerződését a zöld-fehéreknél - ingyen távozhatott volna a klubtól, így viszont az újonc birminghami egyesület 1,5 millió fontot (kb. 560 millió forintot) fizetett érte.

"Köszönöm Furulyás úrnak, hogy nem gördített akadályt eligazolásom elé. Emellett meg kell említenem Lothar Matthäus szerepét, aki azzal, hogy csapatkapitánynak jelölt a válogatottban, óriásit emelt az ázsiómon, talán enélkül nem sikerült volna Angliába szerződnöm."

Elárulta, hogy szándékosan titkolta a WBA érdeklődését, s hozzátette, igen hamar sikerült megállapodnia a klubvezetőkkel. "Szerdán utaztam ki, csütörtökön átestem az orvosi vizsgálaton, s pénteken már alá is írtam a szerződést" - mesélt a tárgyalás folyamatáról az NB I-ben a Pécs játékosaként debütáló futballista.

A Fradi-tábor kedvence úgy véli, annak ellenére nem okoz majd neki gondot a beilleszkedés, hogy nem tud angolul, mert mint mondta, felesége jól beszéli a nyelvet, s ez sokat segíthet. "Tudom, idő kell ahhoz, hogy felvegyem az ottani ritmust, de az első pillanattól kezdve azért fogok küzdeni, hogy kezdő legyek."

Gera megjegyezte, már beszélt a Crystal Palace-hoz igazolt Torghelle Sándorral is, s alig várják, hogy egymás ellen bizonyítsanak. A WBA a Premier League első fordulójában idegenben kezd a Blackburn Rovers ellen, majd utána rögtön egy városi rangadó következik az Aston Villával szemben.