Vágólapra másolva!
November 10-én közös megegyezéssel szerződést bontott Peter Reid és a Leeds United labdarúgócsapata, s a Premiership utolsó helyén álló együttes azóta is lázasan keresi a tréner utódját. A hírek két lehetséges utódról szólnak, ám a kiszemeltek közül Gordon Strachant szerződés köti a Southamptonhoz, míg Gianluca Vialli érkezését képviselője cáfolta.

Peter Reid menesztése óta több név is felröppent, ki foglalja el a Leeds United labdarúgócsapatánál megüresedett vezetőedzői posztot. A Premiership utolsó helyén szerénykedő klub nemcsak játékban gyenge, de komoly pénzügyi nehézségekkel is küzd, ezért aztán a hozzáértők úgy vélik, ha a legnagyobb sztárokat kénytelen lesz eladni a vezetőség, akkor olyan edző kell, aki akár a fiatalokkal is ki tudja harcolni a célt, a bennmaradást.

A Elland Roadon két edzőt látnának nagyon szívesen, Gordon Strachant és Gianluca Viallit. A hírek szerint a Leeds már hivatalosan is felvette a kapcsolatot előbbivel, a Southampton jelenlegi menedzserével, hogy visszacsábítsa Yorkshire-be. A Sunday People úgy értesült, a skót mester, aki 1992-ben bajnoki címhez segítette a klubot, a Southamptonnal pedig tavaly az FA-kupa fináléjába jutott hajlandó lenne váltani.

Ám a Southampton elnöke, Rupert Lowe hallani sem akar erről. "Miért hagyná el Gordon azt a klubot, amely jelenleg fizetőképes és a kilencedik helyen áll, egy olyan klubért, amely pénzügyi válsággal küzd az utolsó helyen? Az egyetlen dolog, amit kijelenthetek a Leeds Uniteddel kapcsolatban az, hogy a múlt héten felhívott kollégám, Trevor Birch, s mindent cáfolt. Strachannek élő szerződése van velünk, mindez csupán spekuláció."

A másik felmerülő név az egykori Chelsea- és Watford-menedzser Gianluca Viallié, aki Birch elnök listáján előkelő helyet foglal el. A baj csupán az, hogy a hír hallatán az olasz tréner képviselője, Athole Still a BBC-nek máris visszautasította a pletykákat: "Az ötlet abszolút nonszensz!"