Vágólapra másolva!
Hatalmas meglepetésre vereséget szenvedett a brazil labdarúgó-válogatott a Kamerun elleni, Konföderációs-kupa nyitányon. Az afrikaiak Eto'o találatával 1-0-ra legyőzték a Ronaldinho vezette világbajnokot, a csoport másik találkozóján a törökök 2-1-re verték az Egyesült Államokat.

Hatalmas meglepetéssel kezdődött a Konföderációs-kupa B csoportja, ahol a világbajnok Brazília vereséggel indította meg nyári szereplését. A Carlos Alberto Parreira irányította selecao jószerével helyzetet sem tudott kialakítani az olimpiai és Afrika-bajnok Kamerunnal szemben, így a torna történetében először afrikai csapat le tudott győzni egy dél-amerikai formációt.

Pedig a brazil csapat tartalékosan sem tűnt gyengének, a középpályán Ricardinho, Kléberson, Ronaldinho és Emerson szabott fazont a játéknak, ám a PSG hosszú hajú klasszisa egyetlen valamirevaló helyzetén kívül az első félidőben semmi veszélyt nem jelentettek a brazilok az olimpiai csodakapus, Kameni "ketrecére".

A második játékrészben Eto'o és Foe kísérleteit Dida hatástalanította, a 83. percben azonban már ő is tehetetlen volt. Rossz kirúgását követően a kameruniak visszafejelték a labdát, Lució és Juan egymásra várt, a Mallorca támadója, Eto'o kilépett a megszerzett labdával és 22 méterről hatalmas gólt ragasztott az ötösön álló, de a feje fölött elzúgó labdába beleérni sem tudó Milan-kapus hálójába (1-0).

B csoport, 1. forduló
Kamerun - Brazília 1-0 (0-0)
Saint-Denis, 46 719 néző
vezette: Ivanov (orosz)
gól: Eto'o (83.)
Kamerun: Kameni - Tchato, Mettomo, Song, Geremi - Perrier Doumbe, Foé (Atouba, 65.), Mbami, Djemba Djemba - Idrissou (Job, 67.), Eto'o (N'Diéfi, 95.)
Brazília: Dida - Belletti, Lúcio, Juan, Kléber - Emerson, Ronaldinho, Ricardinho, Kléberson (Adriano De Souza, 79.) - Adriano (Ilan, 66.), Gil.

[origo]