Vágólapra másolva!

César Sánchez: Vicente del Bosque nem kis meglepetést okozott, amikor a stabil válogatottnak számító Iker Casillas helyett Césart nevezte ki első számú portásnak a szezon közben. A hálóőr egyelőre nem nyújtott meggyőző formát: a Barca elleni BL-meccseken remekelt, a bajnokságban viszont kapott potyagólokat, ami nem túl megnyugtató a Real hívei számára.

Míchel Salgado: A madridiak jobbhátvédje volt már jobb formában is, de így is az egyik legjobbnak számít posztján Európában. Valószínűleg örül annak, hogy nem kell Zé Robertóval szembekerülnie, de valószínűleg Bastürkkel is alaposan meggyűlik majd a baja, és így csak ritkán mehet előre a támadásokkal.

Fernando Hierro: A Real csapatkapitányát sokan kritizálták, hogy elveszítette korábbi gyorsaságát, és sokszor nem képes megőrizni higgadtságát, de igazi vezéregyéniségnek számít, és játéka nagyon fontos a Madrid számára. Ezzel együtt a gyors és mozgékony Neuville sok problémát okozhat neki.

Iván Helguera: A királyi gárda Jolly Jokere: ha kell, a középpályán lép pályára, ha pedig arra van szükség, akkor középhátvédként remekel. Most valószínűleg az utóbbira lesz szükség, hiszen Del Bosque mester így helyet szoríthat a középpályán a jó formában lévő Solarinak. Az is Helguera mellett szól, hogy a két évvel ezelőtt BL-döntőn ugyanezen a poszton a mezőny egyik legjobbja volt.

Roberto Carlos: A brazil kétségtelenül a világ legjobb balhátvédje, igaz, elsősorban nem védőjátékával, hanem előretöréseivel hívja fel magára a figyelmet. Rendkívül sokszor csatlakozik a támadásokhoz, és kiválóan lő távolról szinte minden pozícióból, szabadrúgásairól nem is beszélve.

Luis Figo: Az egykori aranylabdás az utóbbi időben nem játszik éppen csúcsformában, a Barca elleni hazai elődöntőn a közönség ki is fütyülte. Képességei vitathatatlanok, de lehetséges, hogy a hosszú szezon végére túlságosan is elfáradt - ami nem valami jó hír a portugál szurkolóknak. Ezzel együtt egyetlen megmozdulással is mérkőzést dönthet el.

Claude Makelele: A madridi középpálya "láthatatlan embere", nélküle a királyi gárda művészei aligha élnének meg. Nagy munkabírású játékos, aki sok labdát szerez, és a támadó középpályások helyett is védekezik. Teljesítménye elismeréseképpen hosszú idő után a francia válogatottba is bekerült, és minden bizonnyal ott lesz a vébén is.

Zinédine Zidane: A világ legdrágább futballistája, akit a nyáron a Real azért vett meg csillagászati összegért, hogy segítségével a centenáriumi évben minden trófeát elhódítson. Ebből már csak a Bajnokok Ligája maradt, azonban a francia játékosra nem lehet panasz, mert a kezdeti nehézségek után remekül futballozott. Igaz, a BL-meccseknek csak a felén lépett pályára.

Santiago Solari: Az idény elején még csak kiegészítő ember volt, de fokozatosan beküzdötte magát a Real Madrid kezdő tizenegyébe, ami nem kis teljesítmény. Talán az egyik legjobb formában lévő madridi játékos, Roberto Carlosszal remek balszárnyat alkot. A BL-ben már négy gólnál tart, amivel Raúl mögött a második a házi góllövőlistán.

Raúl: Amolyan összekötő kapocs a csatársor és a középpálya között, előkészítőként és befejező emberként is remek teljesítményre képes. A jelenlegi BL-ben valamivel visszafogottabb teljesítményt nyújt, de egyetlen pillanatra sem szabad szem elől téveszteni. 25 éves korára harmadik BL-trófeáját nyerheti meg.

Fernando Morientes: A legnagyobb kérdés a Real Madrid számára, hogy ki legyen Raúl partnere a támadósorban. A kézenfekvő megoldás Morientes lenne, de a csatár az idény során sérüléssel bajlódott, és a helyére lépő Guti jól pótolta. Ennek ellenére, amennyiben felépül a döntőre, úgy minden bizonnyal Morientes kap majd helyet a kezdő tizenegyben.

Ajánlat:

A Real veszíthet többet a BL-döntőben