Vágólapra másolva!

Fotó: EPA
Fotó: EPA
A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón sem Rexach mester, sem Abelardo nem tűnt túl optimistának
RealOsasuna győzte le őket 3-1-reReal Sociedad 3-0-ra

Igaz, ez a két meccs idegenben volt a madridiak számára, most viszont a Bernabéuban kell pályára lépniük, ahol ebben az idényben csak egyszer kaptak, az viszont a spanyol kupa döntője volt, ahol szintén ők számítottak a favoritnak. Nem csoda, hogy a fővárosi focisták igyekeznek tartózkodni a "biztos továbbjutás", "lefutott meccs" és ehhez hasonló kifejezésektől.

Vicente de Bosque szerint semmi különleges taktikát nem dolgoztak ki a Barcelona elleni meccsre, ugyanazt fogják játszani, amit mindig is szoktak, vagyis támadó futballt szeretnének nyújtani, és természetesen nyerni.

Ami a várható kezdő tizenegyet illeti, a Real egy poszt kivételével a lehető legjobb összeállításban léphet pályára: a csatársorból a sérült Fernando Morientes fog hiányozni, és a helyét minden bizonnyal Guti foglalja el. Del Bosque mester már azzal is meglepetést okozott, hogy a kispadra nevezte a fiatal Javier García Portillót, aki eddig csak egy meccset játszott az első csapatban, igaz, a Panathinaikosz elleni idegenbeli BL-meccsen rögtön gólt is szerzett. A lépés persze érthető, mivel Pedro Munitisen kívül egyetlen cserecsatára sem volt a Realnak. Ami még kicsit váratlan, hogy a védelemben Fernando Hierro partnere megint Iván Helguera lesz, így ugyanis a középpályán marad hely a remek formában lévő Santiago Solarinak.

A Barcelonában a legnagyobb hiányzó természetesen a brazil Rivaldo, aki már az első meccsen sem léphetett pályára. Ott lesz viszont a csapatban a Nou Campban hiányzó Xavi, akinek eltiltás miatt kellett kihagynia az első találkozót, és Luis Enrique is, aki a hét végéi bajnokin szedett össze egy kisebb sérülést, de az orvosok szerint teljesen rendbe jött. A legjobb hír azonban valószínűleg az a katalán híveknek, hogy Carles Puyol is felépült, és elfoglalhatja a helyét a védelem jobb oldalán, helyettese, a holland Michael Reiziger ugyanis csapnivalóan focizott a múlt héten.

A Barca hátsó alakzata így talán valamivel összeszedettebb lesz, de a katalánok ezzel még nem sokra mennek, hiszen legalább két gólt kellene szerezniük a továbbjutáshoz. Ez a támadórészleg feladata lesz, amelyben Marc Overmars, Patrick Kluivert és Javier Saviola kap helyet. Utóbbi szerint, ha sikerülne egy gyors gólt szerezniük, akkor kiharcolhatják a továbbjutást, míg Carles Rexach, a Barca mestere kijelentette: "Úgy érzem, egy 3-1-es győzelem elérhető a számunkra, de azt is könnyen el tudom képzelni, hogy a félidőben 1-0-ra vezetünk, majd 2-0-ra alakítjuk az eredményt, és kiharcoljuk a továbbjutást".

Meglehet, ezzel egyedül ő van így...

A 2001-2002-es BL-szezon hátralévő mérkőzései:
Elődöntő:
Május 1.: Real Madrid - Barcelona
Döntő:
Május 15.

Ajánlat:

Korábban:

Fórum:

Ki lesz a BL-győztes?