Vágólapra másolva!

Klaus Toppmöller, a Leverkusen edzője a következőt nyilatkozta a Liverpool ellen aratott 4-2-es győzelmet követően, amellyel együttese a Bajnokok Ligájában a négy közé jutott: "Senki nem várta, hogy a negyeddöntőbe jutunk, most pedig ott vagyunk a négy között. Játékosaim hihetetlen módon akarták a győzelmet."

A szakvezető beszélt volna tovább a nagyszerű sikerről, de a sajtótájékoztatón nem csak a győzelemről kérdezték, hanem arról is, hogy jövőre milyen csapata lesz, mert Ballack már a Bayernhoz igazolt, s alig két napja a sajtó a brazil Ze Robertót is összeboronálta a müncheni klubbal. Toppmöller nem tagadta a hírt: "Igaz, hogy Ze Roberto menni akar, s ez egyáltalán nem tesz boldoggá, kimondottan bánt a dolog. Végig harcoltuk a szezont ezekkel a játékosokkal, aztán itt tartunk, hogy egy ilyen idény után elhagynak bennünket." Aztán a tréner gyorsan hozzátette, csapata mindig is attól volt csapat, hogy olyan harcosok alkották, mint Nowotny vagy Bastürk. Később a német szakember Churchill szavait idézte: "Soha, soha, soha ne add fel!"

Érdekes módon a legyőzött ellenfél edzője optimistán látta együttese jövőjét: "Hat olyan futballista játszott a kezdőcsapatban, aki még 24 év alatti. Ez sok reményt ad nekem a jövőt illetően." Az 54 esztendős Houllier nem bírálta Owent, hogy kihagyta helyzeteit, s Hamann felett sem tört pálcát, pedig a német rendre alulmaradt a Bastürkkel szembeni párharcokban. "Azt mondtam a játékosaimnak, hogy mindent jól csináltak, s ne keseredjenek el. Két fontos meccset vesztettünk, egyszer otthon a Barcelona ellen, és most a Bayerrel szemben, s mindkét együttes ott van a BL-ben a négy között. Ez mindennél többet elmond ellenfeleink képességéről."

A találkozón Owen megsérült, hétvégén a Sunderland ellen nem lesz a pályán, ami azért is szomorú számára, mert nemrég épült fel lovaglóizom sérüléséből. "Reméljük nem tört el a lába, mindenesetre megvárjuk a röntgen eredményét, aztán már okosabbak leszünk" - nyilatkozta Houllier.

Carles Rexach a Barcelona edzője közhelyeket puffogtatott a Barca Panathinaikosz elleni 3-1-es sikerét, s természetesen továbbjutását követően: "Boldog vagyok, hogy bejutottunk a BL elődöntőjébe. Most várjuk, ki lesz az ellenfelünk. Tegnap este nehezebb helyzetben voltunk az ellenfél vezető gólja után. Mondhatom a Panathinaikosz sokkolt bennünket, de aztán a fiúk összeszedték magukat. Az igazat megvallva, teljesen mindegy, melyik csapat ellen játszunk az elődöntőben, habár talán a Bayernnel szívesebben találkoznánk.

Luis Enrique, aki két gólt szerzett, sportszerűen elismerte, a Panathinaikosz erős csapat, amelyet nem könnyű legyőzni. A "Kis Nyúlnak" becézett argentin Javier Saviola elmondta: "Ez volt a legfontosabb gól, amit a Barcelona színeiben valaha lőttem."

Thury Gábor

Ajánlat:

Real-Bayern, nyolcadszor

Korábban:

Görög BL-dráma Barcelonában

Fórum:

Ki lesz a BL-győztes?