Vágólapra másolva!

Fotó: EPA
Fotó: EPA
A fanatikus görög szurkolók már az edzésen is hallatták a hangjukat a Nou Campban
Primera Divisiónban

Ez persze nem tűnik túlságosan tetemesnek, de a Barca utoljára október 31-én, a Fenerbahce ellen nyert hazai pályán a BL-ben, az azóta lejátszott három mérkőzésen csak döntetlent ért el, ami jelen esetben kevés lenne. Nem véletlen, hogy Carles Rexach mester szokatlanul támadó összeállításban tervezi pályára küldeni együttesét: eszerint a kezdő tizenegyben mindössze három hátvéd szerepelne, ott lenne viszont a Patrick Kluivert-Javier Saviola-Rivaldo hármas, és mellettük a középpályán Marc Overmars és Xavi is szerepet kapna.

A Barca tehát minden bizonnyal kockáztatni fog, amely kedvezhet a görögöknek, bár a vendégek mestere, Sergio Markarián nem győzte hangsúlyozni, hogy nem ők a találkozó esélyesei. A szakember egyébként csak a lelátóról nézheti majd a meccset, mivel az UEFA a nemzetközi porondra is kiterjesztette eltiltását, amit a görög szövetségtől azért kapott, mert az Olympiakosz elleni rangadón inzultálta a játékvezetőt. A Panathinaikoszban ismét játszhat az első mérkőzésről eltiltás miatt hiányzó középpályás, Jorgosz Karagunisz, illetve a sérüléséből felépült dán védő, Jan Michaelsen, és várhatóan az utóbbinak lesz több feladata.

A másik keddi találkozón is egygólos hátrányt kellene ledolgoznia a hazai csapatnak, ám itt nem az otthon játszó gárda számít a továbbjutásra esélyesebbnek, hanem a vendéggárda. Az angol Liverpool FC ugyanis már 15 mérkőzés óta veretlen idegenben, utoljára 1998 novemberében kapott ki a Celta Vigótól, márpedig ha a szériát folytatni tudja, akkor be is jut a legjobb négy közé.

Tisztában van ezzel a Bayer Leverkusen mestere, Klaus Toppmöller is, aki nagyon tart a találkozótól, mivel véleménye szerint a Vörösök alkotják a legjobban kontrázó csapatot Európában. Ennek megfelelően a fontolva támadás elvét szeretné megvalósítani, mert egy kapott gól esetén a németeknek három találatot kellene szereznie, márpedig a sziklaszilárd liverpooli védelem ellen ez igencsak nehéznek tűnik.

A német gárdában ismét szerepelhet az Anfield Roadon eltiltás miatt hiányzó csapatkapitány, Jens Nowotny, aki visszatér a védelem tengelyébe, míg Carsten Ramelow, aki Liverpoolban pótolta őt, sárga lapjai miatt nem szerepelhet majd. A legnagyobb kérdés a Leverkusennél a csatársor összeállítása, de a legvalószínűbb az, hogy Ulf Kirsten és Thomas Brdaric rohamozhatja majd Jerzy Dudek kapuját. Ami a Liverpool összeállítását illeti, itt egyedül a kisebb sérüléssel bajlódó Abel Xavier játéka kérdéses, de valószínűleg ő is ott lesz a kezdő tizenegyben, ami azt jelenti, hogy az angolok a lehető legerősebb kezdő tizenegyet küldhetik a pályára.

Korábban:

Fórum:

Ki lesz a BL-győztes?