Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!

Fotó: EPA
Vicente Del Bosque együttese Portóban matematikailag is bebiztosíthatja továbbjutását
Real Madridnak

Ennek megfelelően több olyan futballista is lehetőséget kap, akik csak kiegészítő embernek számítanak: várhatólag a kezdő tizenegyben lesz például Aitor Karanka, Raúl Bravo, Steve McManaman és Guti is. A kispadon pedig több ifista is ül majd, például az a Javier García Portillo is, akit pályafutása során először hívtak fel a felnőttek közé.

A hazaiak persze annál komolyabban veszik a találkozót, hiszen egy esetleges győzelemmel életben tarthatják továbbjutási reményeiket. A Porto a játék képe alapján Madridban sem érdemelt vereséget, és most mindenképpen nyerni szeretne, de a hangulat nem a legjobb a klubnál, hiszen a csapat a hét végén nagy meglepetésre hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedett a Beira Martól.

A csoport másik meccsén a Panathinaikosz fogadja a Sparta Prahát, és a görögök nagy magabiztossággal várják a találkozót, hiszen a múlt héten idegenben is nyerni tudtak a csehek ellen. A hellének egy újabb győzelemmel nagy lépést tehetnek a továbbjutás felé, és csapat trénere, a paraguayi Sergio Markarian (akivel még mindig veretlen a gárda) valószínűleg ugyanazt a kezdő csapatot küldi pályára, mint Prágában.

Ez egyben azt jelenti, hogy Emanuel Olisadebe is csak a kispadon kezd majd, márpedig a nigériai származású csatár már a múlt héten is elégedetlenségét fejezte ki emiatt. Ami a Spartát illeti, a cseheknél rengeteg a sérült, és különösen a védelem gyengült meg Zdenek Grygera és Pavel Mares kiesésével, arról nem is beszélve, hogy Jiri Hübschmann eltiltás nem léphet pályára. A tréner így kényszerűségből minden bizonnyal a középpályás Jir Jarosikot vezényli vissza a védelembe.

A D csoportban elképesztő izgalmak várhatóak, hiszen fél távnál mindegyik csapat ugyanannyi ponttal rendelkezik, így még mindenki bízhat a továbbjutásban. Londonban két remek formában lévő gárda találkozik majd, hiszen a hét végén mind az Arsenal, mint a Bayer Leverkusen fölényes győzelmet aratott hazája bajnokságában, a gyógyszergyáriak ráadásul egyik fő riválisukat, a Borussia Dortmundot lépték le.

A leverkuseni együttes tehát bizakodva várhatja az Arsenal elleni találkozót, és kezdő tizenegyében várhatólag mindössze egy változás lesz a múlt heti meccshez képest: az eltiltását letöltő Carsten Ramelow visszakerül a gárdába. A másik oldalon már több a kérdőjel, nem tudni ugyanis, hogy Giovanni van Bronckhorst tudja-e vállalni a játékot: a holland focistának a térde sérült meg a hét végén. Ott lesz viszont a csapatban Dennis Bergkamp, aki az idegenbeli meccsekre a repüléstől való félelme miatt nem szokott elutazni. Mivel a Leverkusenben kiállított Ray Parlour nem játszhat, így a középpályán Gilles Grimandi is lehetőséget kaphat, bár nincs kizárva, hogy a kameruni Lauren lép egy sorral feljebb.

Corunában a Juventus vendégeskedik, és akárcsak Londonban, itt is az a tét, hogy a csoportmérkőzések célegyenesébe fordulva melyik együttes tud előnyt szerezni. Erre a Depornak van több esélye, hiszen a spanyolok ebben az idényben hazai pályán eddig veretlenek. A hispán gárda mestere, Javier Irureta szokásának megfelelően megint megkavarta kezdő tizenegyét: a védelem jobb oldalán Héctor helyett várhatólag az argentin Lionel Scaloni szerepel majd, a középpályán pedig kimarad Sergio és Amavisca, akiknek a helyét Víctor és Duscher foglalhatja el. Az azonban nem változott, hogy a Depor továbbra is az egycsatáros taktikát választja, és ez az egyetlen támadó ismét Diego Tristán lesz. A Juventusnál ebben az idényben nem jellemző a kezdő tizenegy váltogatása, a torinóiaknak van egy kialakult csapatuk, amely csak ritkán módosul. A múlt heti összeállításhoz képest Marcelo Lippi mester mindössze annyit változtatott, hogy a védelemben Mark Iuliano helyett az uruguayi Paolo Montero szerepel.

Ajánlat:

Korábban:

Mindent egy helyen az Eb-ről